• Compartir

Santa Llúcia a Taradell

16 de desembre de 2022

L’any 1976 Taradell va recuperar la Fira de Santa Llúcia, un esdeveniment que segons l’historiador Antoni Pladevall i Font ja s’havia celebrat entre els anys 1495 i 1901. En aquelles èpoques, la nit abans de la fira es feien els focs de gala, una tradició que consistia en grans ballades al voltant del foc que l’Ajuntament de Taradell va voler recuperar l’any passat i que enguany s’avança a divendres a 2/4 de 9 del vespre. Durant la vetllada es faran balls tradicionals amb l’acompanyament musical d’Els Nois del Rostoll i es comptarà amb una animadora que ensenyarà a ballar les diferents danses. En acabar hi haurà coca, llonganissa, ratafia i cava.

Per divendres, els Amics de Santa Llúcia han programat un concert a la capella a les 7 del vespre, amb l’actuació de Miquel Bonal amb la viola de gamba.

El dia central de la Fira de Santa Llúcia a Taradell serà diumenge en la seva 46a edició, que a banda del tradicional ambient nadalenc compta, com és habitual, amb diverses activitats paral·leles. Hi haurà una vuitantena de parades ubicades al voltant de la capella de Santa Llúcia i també a la plaça del Gili i als carrers propers a la zona. Parades amb productes nadalencs, com la dels tions de Pere Codina, però també artesanals i alimentaris i de diverses entitats del municipi, com la d’Osona contra el Càncer amb la tradicional tómbola amb centenars de regals. A 2/4 d’11 del matí es farà la missa de Santa Llúcia i a la sortida, a banda d’adquirir el ramet de la sort, hi haurà coca i llonganissa per a tothom. També hi haurà tallers infantils i una de les novetats serà que a partir de les 12 davant d’El Luthier de Can Tuneu es posarà un piano on Anna Freixas, Nora Figuerola, Lautaro Montt i Paula Mir tocaran diverses peces en directe.

La recollida de cartes per part del patge reial es farà a la plaça de les Eres a partir de les 5 de la tarda, on hi haurà un campament reial amb tallers infantils. Paral·lelament, a les 6, començarà el berenar popular amb pa i botifarra a la plaça de Santa Llúcia. Aquest dimarts, coincidint amb el dia de la patrona, es va fer missa i el res del rosari a la capella.

  • Compartir