La Fira del Tomàquet, organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, retorna a la tradició i se celebrarà en dos dies, aquest cap de setmana. Comptarà amb el seu habitual mercat i amb altres activitats com tallers i visites. Els actes es duran a terme de 9 del matí a 2 del migdia al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.
“L’eix central de la fira és el mercat. Allà hi exposarem les diverses varietats de tomàquets i productes que l’acompanyen, com el pa o conserves”, destacava Carme Garrido, tècnica del sector agroalimentari del Consell Comarcal.
També es realitzaran altres activitats com tallers, visites a l’hort de l’Espelt, tasts i un show cooking. Com a novetat, s’habilitarà una zona de descans amb un foodtruck, on els visitants podran prendre alguna cosa.
Ronçana Comerç Actiu també s’ha sumat a la festa amb un parell d’iniciatives. Durant tot el mes, els restaurants Can Farell, La Bimba, La Mama i Vostra Pizza ofereixen plats que tenen com a protagonista aquesta hortalissa.
L’entitat sorteja 3 vals de 50 euros entre les persones que els tastin. Aquest cap de setmana, els tres primers establiments oferiran un menú especial elaborat especialment per a la jornada.
Segons Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, “forma part del poble i promociona productes locals i de qualitat”. A més, les pluges de la primavera han permès als productors presentar-se amb una bona collita de tomàquets.
En la fira hi col·laboren Llavors Orientals, Fundesplai, El Molí d’en Vendrell, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i Vall del Tenes Agrària, a més de la Diputació, la Xarxa de Productes de la Terra i Turisme Vallès.
El programa d’activitats de la fira començarà a la mateixa hora dissabte i diumenge a 1/4 de 10 del matí amb una visita guiada a l’hort de l’Espelt a càrrec de Llavors Orientals.
A 1/4 d’11 començaran els tallers familiars de paper reciclat amb llavors de tomàquet, dissabte i el taller anomenat “Què és la pometa? Una poma o un tomàquet?”, a càrrec de Fundespai.
A 1/4 d’1, tant dissabte com diumenge, es farà un tast de varietats antigues a càrrec de Pep Salsetes i Ruben Hernández.
Dissabte la fira continuarà a la 1 del migdia amb un show cooking amb l’elaboració de tres tapes fetes amb tomàquets de varietats locals a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental.
I diumenge també a la 1 del migdia un maridatge de cerveses, tomàquet i formatge a càrrec de Comic Beer. Acabarà a 3/4 de 2 amb un vermut musical amb The cooper band.