• Compartir

Sant Quirze obre el foc de les festes majors d’estiu a Osona

6 de juny de 2024

Sant Quirze torna a obrir el calendari de festes majors d’estiu de la comarca –tot i que, filant prim, l’estació no arrenca astronòmicament fins al dia 21–. Ho farà, per segon any consecutiu, amb un programa repartit en dos caps de setmana i una trentena de propostes pensades per a tots els públics.

L’objectiu d’avançar la festa major és per donar cabuda, durant aquest primer cap de setmana, a les propostes que organitzen les mateixes entitats del poble. “És com una prèvia de caràcter més local, perquè tothom hi tingui el seu espai”, destaca l’alcalde i regidor de Cultura, David Solà. Obriran el foc, aquest dissabte, el segon Torneig de Tennis Taula Llibert Rosell, al matí, i el segon Torneig d’Escacs, a la tarda. El mateix dissabte, a partir de 2/4 de 8 del vespre, hi haurà una mostra de teatre local al Teatre Centre. I a la nit, bingo musical i concert amb Zapatillas (de tribut a El Canto del Loco) i el DJ Fici, al pavelló.

Després d’aquesta primera tongada festiva, el programa es reprendrà dijous que ve amb el tradicional pregó, enguany a càrrec de la comissió de joves Nem Tard, amb motiu del seu 15è aniversari (vegeu complement). La vetllada culminarà amb un concert d’havaneres amb Els Pescadors de l’Escala, al mateix pavelló.

El gruix d’actes es viurà entre divendres i diumenge de la setmana que ve. Del mateix divendres destaquen algunes propostes infantils, com els inflables o la Festa Holi. No hi faltaran algunes de les iniciatives emblemàtiques que organitzen des de Nem Tard, com la cercavila lúdica Els Reis Mags seguint l’estrella; i el Sopar i la Nit de Gats, amb els grups Version Impossible, The Aguatques i el DJ Alon Silva.

Entre les propostes consolidades, la quarta edició dels Vermuts Musicals, a la zona verda de Can Guixà, dissabte amb Roger Padrós i diumenge amb Les Mel. Es tracta d’una iniciativa nascuda en plena postpandèmia, “que cada any ha anat tenint molt bona acollida”, destaca l’alcalde.

Altres cites per prendre nota són el concert i ball de gala amb l’Orquestra Mongrins de dissabte; l’estrena d’una Adrenaline Race, una mena de circuit d’inflables per a la canalla, el mateix dissabte a la tarda; la cercavila i les sardanes amb la Cobla Canigó, diumenge al matí; l’espectacle d’humor amb el Mag Sanyes, diumenge a la tarda, o, com a tradicional cloenda, el castell de focs artificials a l’aparcament de la Cugulera.

  • Compartir