• Compartir

Sant Jordi avançat al cap de setmana

18 d'abril de 2024

L’ambient previ de Sant Jordi ja impregna el cap de setmana en diverses poblacions d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès que inicien els actes, anticipant la diada del proper dimarts. Aquestes són algunes de les propostes del pre-Sant Jordi.

A BORGONYÀ
El Casal Cultural de Borgonyà avança Sant Jordi a aquest diumenge amb una parada de llibres de segona mà durant tot el dia i un mercat d’artesania al matí. Les dues activitats es fan al jardí del mateix Casal.

A CAMPDEVÀNOL
La Torre de Mossèn Tor acull aquest divendres la presentació d’un dels darrers llibres que es publiquen de cara a Sant Jordi, Crims de proximitat (Editorial Oliveras), del campdevanolenc Josep Maria Sebastian. Es tracta de dos relats de true crime que es basen en dos casos de la crònica negra de la comarca. L’acte és a les 7 de la tarda.

A CENTELLES
Els actes de Sant Jordi i les Festes de Primavera comencen aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre, a la biblioteca, amb la presentació de la novel·la Via morta, de l’escriptora Assumpta Montellà. Dissabte inclouen la celebració del desè aniversari del gegantó Martí i diumenge, un concert d’Oller i Guerra, a les 6 de la tarda al Casal Francesc Macià. El duet format per Víctor Oller (piano) i Jaume Guerra (contrabaix i veu) presenta el seu disc L’agraïment.

A PRATS DE LLUÇANÈS
Els col·lectius Dones Que Cremen Romaní i Gaudir d’Art han creat el documental Poetesses de casa, que recull el testimoni de cinc poetesses del Lluçanès (Teresa Ribera, Roser Reixach, Olga Molina, Roser Iborra i Mar Pujol). Aquest dissabte a les 6 de la tarda s’estrena a L’Espai, seguit del debat “Ens cal la poesia?”. L’audiovisual va néixer a partir de l’espectacle Teixidores de poemes, estrenat el juliol de 2023. Els actes continuen diumenge amb l’actuació, a la Sala Polivalent, de la trompetista i cantant Alba Careta i el cantautor Henrio amb l’espectacle Udolç, basat en cançons de bressol que van ser recollides dins del projecte Càntut. L’actuació és a les 6 de la tarda.

A RODA DE TER
La programació de Sant Jordi comença dissabte amb una lectura de poemes a la plaça Major, a les 6 de la tarda, organitzada per Òmnium Cultural. Diumenge al migdia, la Cia. Dudu Arnalot representa l’espectacle familiar Insomni a la plaça Major.

A SANT JOAN DE LES ABADESSES
El Certamen Literari Joan Maragall, que convoca l’Ajuntament i que enguany ha arribat a la 14a edició, entrega els premis de les categories d’adults en un acte que tindrà lloc al Palau de l’Abadia a les 6 de la tarda. Serà precedit per l’actuació de l’actor i rapsode Valentí Maymó, que repassa l’obra de Guimerà en el recital teatralitzat Els llops d’Àngel Guimerà.

A SANT MIQUEL DE BALENYÀ
Sant Miquel de Balenyà anticipa Sant Jordi amb un diumenge ple d’activitats que començaran al matí a la plaça de l’Església amb una xocolatada, taller de manualitats i contacontes. Al migdia, hi haurà un breu recital de la coral El Gallaret i seguidament, la presentació al Teatre del llibre Alícia al país dels hooligans, a càrrec de l’autora, Maria Viñets. La matinal s’acabarà amb un concert-vermut de versions, a càrrec de Marc Puigdomènech i Pep Sallent.

A TONA
La Setmana Cultural de Tona s’enceta aquest divendres a les 7 de la tarda amb l’obertura de l’exposició “Dues visions. Dues mirades”, de Mireia Margenat i Elisenda Ribes, a la sala de Cal Sebastià. Dissabte hi ha el segon Torneig Cavall de Sant Jordi d’Escacs i el lliurament, a les 8 del vespre, del Premi Noi de Tona als Diables de Tona, seguida d’una cercavila. Diumenge se celebra la 17a Trobada de Gegants i Capgrossos al matí, i a les 5 de la tarda, la sala La Canal acull un espectacle de playback.

A VIC
Sant Jordi comença amb activitats a les llibreries. La major part, n’organitzen el mateix dissabte. Diumenge, El Petit Tresor celebra novament un berenar, a la plaça dels Màrtirs,amb la presència d’una dotzena d’autors de literatura infantil i jovenil i altres propostes, a partir de les 5 de la tarda.

  • Compartir