• Compartir

‘Robin Hood’

Joan Salvany
16 de desembre de 2018

No creia que ningú fos capaç de destrossar el mite de Robin Hood, heroi emblemàtic de generacions i més de mitja dotzena de pel·lícules. Sí que Robin torna igual de les croades, però no comptava que el mala persona del Sheriff de Notingham tindria les seves tropes i esbirros muntats i reproduïts per internet, que tots anirien vestits d’Armani i que Mariana seria… del pot.

Tot arrenca digitalment en una última batalla de les croades en les quals els arquers i les fletxes corren molt més que els marines a l’Iraq (hi ha fins i tot una metralladora de dards). Abans, els directors amb categoria cinematogràfica procedien de la televisió. Ara, com Otto Bathurst, venen directament de les sèries i així ens va. Amb música de Bourne, les fletxes no poden seguir el ritme aclaparador. A punt d’assumir 100 anys, el mite resistirà aquest i altres atemptats per despullar els seus valors mítics i que la joventut l’acabi confonent. No el podran comparar amb Guillem Tell.

Després de lluitar a les croades, Robin de Loxley torna a la llar com un guerrer bregat en mil batalles. Al seu retorn es troba amb una terra molt diferent a la que va deixar, on el corrupte i cruel Sheriff de Nottingham governa amb mà de ferro. Incapaç d’acceptar tanta injustícia, aquest jove es convertirà en Robin Hood i juntament amb un vell enemic, Little John, comandarà una banda de lladres per robar als rics i donar-ho als pobres que iniciarà una rebel·lió contra la corona anglesa.

Un referent per a cada generació (des de Errol Flynn fins a Russell Crowe), la llengua de Hood es deconstrueix per al públic adolescent en aquesta frenètica i horrible pel·lícula d’acció. Els fonaments d’aquesta història sobre la llibertat, l’amistat i un romanç (triangular?) queden remoguts i saquejats en una cinta de coreografies de lluita que beu directament dels videojocs.

Taron Egerton (Kingsman: El círculo de oro) és un arquer tipus El Zorro, al qual Jamie Foxx (Raby Driver) ensenyarà a afinar la punteria en un Nottingham entre el medieval i el futurista, amb arquitectura revolucionària. Jamie Dornan (Cincuenta sombras liberadas), Eve Hewson (El puente de los espías) i Ben Mendelsohn són altres actors que van haver de suportar aquest embogit rodatge.

  • Compartir