• Compartir

Recursos a la xarxa: DIEC2

CNL Osona
13 de febrer de 2019

El DIEC2 (Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans) és el diccionari normatiu del català, o sigui el que conté les paraules adequades i correctes.

Aquest diccionari és a internet <https://mdlc.iec.cat/> i ens permet dos tipus de cerca: la consulta bàsica i la consulta avançada.

1. Consulta bàsica
Si volem consultar un article determinat del diccionari, escriviu a la casella “Entrada a cercar” la paraula que voleu consultar i seleccioneu la condició de cerca Coincident. Obtindreu l’article sol·licitat.
També podeu obtenir una llista de mots que compleixen una mateixa condició de cerca i podeu optar entre diferents condicions: coincident, començada per, acabada en, en qualsevol posició, no començada per, no acabada en, que no contingui.
La cerca no distingeix les majúscules, els accents ni altres signes gràfics com la dièresi, el guionet dels afixos, etc.

2. Consulta avançada
Si voleu fer una consulta més complexa, feu clic sobre l’opció “Consulta avançada”. El programa us mostrarà una plantilla amb els paràmetres de filtratge: entrada a cercar, subentrada, categoria gramatical, llengua d’origen, àrea temàtica, etc.

Un recurs molt útil introduït recentment al diccionari en línia és el de l’accés directe a altres diccionaris des de la paraula que s’ha cercat. Així, en totes les entrades apareix sempre l’enllaç directe al diccionari de sinònims (hi trobarem mots equivalents), al diccionari català-valencià-balear (hi trobarem com es diu el mot en altres variants geogràfiques) i al corpus textual (hi trobarem textos literaris on apareix la paraula).

  • Compartir