• Compartir

Reconeixements amb discos d’or per a Miki Núñez i Buhos

Jordi Sunyer
8 de maig de 2021

A principis de segle, un àlbum rebia el Disc d’Or quan venia més de 50.000 còpies i el Disc de Platí si en venia més de 100.000. A partir de 2013, però, les xifres van variar i ara, a Catalunya, un treball rep el Disc d’Or si ven 20.000 unitats i el de Platí si en ven 40.000. Els temps, i les vendes, han canviat. És per això que, segurament més que mai, rebre un guardó d’aquest tipus és actualment un fet gairebé excepcional. I aquests dies n’han rebut Miki Núñez i Buhos.

Els vendrellencs Buhos han rebut el Disc d’Or per Volcans, el seu darrer àlbum, i són una de les bandes nacionals amb més reproduccions a YouTube i Spotify. El seu últim videoclip, Se acelera, per exemple, va superar les 600.000 visualitzacions en només una setmana. Un videoclip, per cert, protagonitzat per Pierre Oriola, capità del Barça de bàsquet.

Pel que fa a Miki Núñez, n’ha fet col·lecció, de Discos d’Or. N’ha rebut per les cançons Celébrate i Escriurem i, a més, també ha rebut dos Discos de Platí per Me vale i La venda. En el cas de Núñez, a part de les vendes físiques i digitals dels seus dos discos (Amuza i Iceberg), també se li han reconegut les xifres de reproducció de les cançons citades, que acumulen milions d’escoltes a diferents plataformes. Celébrate supera els deu milions de reproduccions a Spotify i La venda supera els 20 milions.

  • Compartir