• Compartir

Receptes anti-caducitat

Xevi Freixa
19 de febrer de 2017

Una de les principals preocupacions dels solters és que no els caduqui la compra. I si no, que ho preguntin a aquell que viu sol i no gosa comprar bosses d’amanida perquè no les gastarà abans de la data de caducitat. O al que esmorza entrepans de pernil cada dia perquè té por que, un cop obert l’envàs, se li faci malbé. O al que, de cop, s’adona que li queda quasi mitja dotzena d’ous per gastar.

Tranquils, altre cop tenim una solució fàcil, ràpida i deliciosa. Heu d’introduir a la vostra cuina les receptes anti-caducitat. És a dir: un cuinat on hi puguis abocar tot allò que al llarg de la setmana no has gastat i, encara que tingui els mateixos ingredients, sembli un plat nou.

Estem parlant de menges com les truites, les pizzes o les quiches, que sempre passen bé i a més podem farcir del que ens doni la gana.

 

Pizza de tonyina i pernil

Feu una petita visita al Súper, compreu massa de pizza i vinga, a reciclar menjar. Que teniu uns tomàquets massa madurs? Ja podeu fer un sofregit per la base. Que el pernil de l’esmorzar està al límit d’allò que és menjable? Cap a la pizza.

Altres ingredients interessants poden ser des d’una pinya encetada fins a olives que van sobrar de l’última festa i heu guardat en vinagre. Un cop afegits, es tracta de mirar si tenim algun altre ingredient que ho acabi d’arrodonir, com la tonyina o els xampinyons en conserva. Abans d’enfornar, no us descuideu de posar-hi formatge ratllat i orenga.

 

Quiche de salmó i gambes

La quiche encara exemplifica més bé el concepte d’anar tirant en un bol tot el que hem de gastar. Batem tres ous, hi afegim un rajolí de llet, una mica de farina i un sobre de llevat perquè pugi. Però, a partir d’aquí, a fer volar la imaginació. En aquest exemple hi hem posat salmó fumat i formatge. Com que teníem gambes congelades per si de cas, també les hi hem afegit.

Un cop ho hem barrejat, ho podem al forn en un motlle rodó durant una mitja hora a 200º. Si encara voleu fer la quiche més suculenta, podeu comprar pasta brisa per fer la tartaleta, que igualment es posa a sobre del motlle rodó i després s’hi aboca la barreja.

  • Compartir