• Compartir

Recepta: Espaguetis a la carbonara

24 de maig de 2024

Ingredients:

350 g d’espaguetis
150 g de cansalada o bacó tallat a tires
3 ous
100 g de formatge parmesà ratllat
2 grans d’all picats
Pebre negre molt
Sal
Oli d’oliva

Preparació:

En una olla gran, bulliu els espaguetis en aigua amb sal segons les instruccions del paquet fins que estiguin al dente. Reserveu.
En una paella, escalfeu una mica d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu la cansalada o el bacó tallat i saltegeu-lo fins que estigui cruixent i daurat.
Un cop la cansalada estigui feta, afegiu els grans d’all picats i deixeu-los saltar durant uns 2 minuts fins que estiguin daurats i aromàtics.
En un bol gran, bateu els ous i afegiu el formatge parmesà ratllat. Remeneu bé fins a obtenir una barreja homogènia.
Quan els espaguetis estiguin cuitats, afegiu-los a la paella amb la cansalada i els alls. Remeneu bé per combinar tots els ingredients.
Retireu la paella del foc i immediatament afegeix la barreja d’ous i formatge. Remeneu ràpidament perquè els ous es barregin amb els espaguetis i la cansalada. Si la salsa sembla massa espessa, podeu afegir una mica de l’aigua de cocció reservada per diluir-la.
Condimenteu amb pebre negre molt al gust i remeneu una altra vegada.
Serviu els espaguetis a la carbonara immediatament, guarnint-los amb una mica més de formatge parmesà ratllat i una mica de pebre negre extra si ho desitgeu.

  • Compartir