Rice pudding with cinnamon. Traditional Greek rizogalo.
  • Compartir

Recepta amb records de l’infantesa: arròs amb llet

25 de novembre de 2022

Ingredients (per a 4 persones):
– 100 g d’arròs rodó (millor si és especial per a postres)
– 1 branca de canyella
– Canyella en pols
– 120 g de sucre (o al gust de cadascun)
– 10 g de mantega (opcional)
– 1 pell de taronja
– 1 pell de llimona (evitant la part blanca perquè no amargui)
– 1,250 litres de llet sencera.

Preparació:
– Rentarem bé l’arròs per a retirar el midó (fins que l’aigua deixi de sortir de color blanc).
– En una casserola, courem la llet juntament amb l’arròs, la pell de taronja i de llimona i la branca de canyella. Ho farem a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts, transcorreguts els quals, baixarem a foc mitjà-baix per a continuar coent durant una mitja hora. És imprescindible anar controlant l’arròs i removent per a evitar que s’enganxia.
– Quan faltin uns 10 minuts de cocció, afegir el sucre i continuar removent.
– Quan estiguem a punt de retirar-ho del foc, podem opcional afegir la mantega si volem que ens quedi més melós.
– Un cop fet l’arròs, el distribuirem en bols petits i empolvorarem per damunt amb la canyella en pols.
També podem decorar-ho amb trossets de la branca de la canyella.

Nota: si no agrada la canyella, podem substituir-la per per vainilla o per anís.

  • Compartir