• Compartir

Ratafia de codony

Cuina Cinc | Fina Comas
18 d'octubre de 2017

“Que l’embruix de l’aiguardent, el poder de les herbes, l’essència de les espècies i l’encís del sol i la serena omplin els vostres esperits” – Ratafiat

La tradició de fer aiguardents i ratafies amb fruites, herbes, arrels i espècies és força habitual a molts països de l’Europa central. A Catalunya, des de fa més de mil anys s’elaboren ratafies tradicionalment a comarques on hi ha nous com La Selva, La Garrotxa, Osona o El Ripollès, entre d’altres.

Al blog Cuina Cinc expliquen el màgic procés d’elaboració de la Ratafia, una beguda que resulta de la maceració de les fruites amb altres plantes aromàtiques i algunes espècies amb l’aiguardent. Després de seleccionar les plantes aromàtiques al punt del solstici, s’ha de macerar amb l’aiguardent, xinxolar i deixar reposar al sol.

La recepta que ens plantegen és la ratafia de codony, per la qual només es necessita aiguardent, sucre, canyella i codonys. D’entrada, s’omplen els pots de vidre amb el codony ratllat, el sucre i l’aiguardent i es deixa reposar uns 60 dies aproximadament. Només caldrà filtrar-la abans de degustar-la per Nadal o, els més impacients, per Tots Sants amb uns quants panellets.

Consulteu aquí la recepta sencera.

  • Compartir