• Compartir

Quins aliments ajuden a combatre l’envelliment?

16 de juny de 2023

Existeixen diversos aliments que es considera que poden ajudar a combatre l’envelliment a causa de les seves propietats nutricionals i antioxidants. Aquesta és la llista d’alguns d’ells:

Fruites i verdures: són riques en antioxidants, vitamines i minerals que ajuden a protegir les cèl·lules del mal oxidatiu. Algunes de les que tenen més alt contingut antioxidant són les baies (com els nabius, les mores i les maduixes), els espinacs, el bròcoli, les pastanagues, els tomàquets i les remolatxes.

Peixos blaus: com el salmó, la tonyina i les sardines, són rics en àcids grassos omega-3, que ajuden a reduir la inflamació i protegeixen la salut del cor i el cervell.

Fruita seca i llavors: les ametlles, les nous, la xia o el lli, són riques en àcids grassos saludables, vitamina E i antioxidants. Aquests aliments poden ajudar a mantenir la pell saludable i protegir contra el mal cel·lular.

Oli d’oliva: L’oli d’oliva extra verge és una font de greixos saludables i antioxidants, com els polifenols. S’ha associat amb beneficis per a la salut cardiovascular i pot tenir propietats antiinflamatòries.

Te verd: Aquest té compostos anomenats catequines, que són antioxidants potents. S’ha demostrat que el consum de te verd està relacionat amb beneficis per a la salut, com la reducció del risc de malalties cardíaques i uns certs tipus de càncer.

Grans sencers: és el cas de la quinoa, l’arròs integral i la civada. Són rics en fibra i contenen antioxidants, vitamines i minerals. Ajuden a mantenir el sistema digestiu saludable i poden tenir efectes beneficiosos sobre la salut en general.

Recorda que una alimentació equilibrada i variada, juntament amb un estil de vida saludable que inclogui exercici regular i descans adequat, és fonamental per a mantenir un envelliment saludable. Sempre és recomanable consultar amb un professional de la salut o un nutricionista per a obtenir recomanacions personalitzades segons les teves necessitats i condicions particulars.

  • Compartir