• Compartir

Qui comparteix més notícies falses

Tecnonews
21 de febrer de 2019

Hi ha certa tendència a criticar les generacions més joves. Es tracta d’un fet que té més que veure amb la por que amb una anàlisi real d’aquestes noves generacions. Se’ls critica per estar tot el dia connectats a la xarxa, sense tenir esperit crític i compartint qualsevol mena informació.

De totes maneres, segons ha demostrat la revista Science en un estudi recent realitzat als Estats Units, són les persones amb més de 65 anys les que tenen majors problemes amb la informació falsa en internet i les anomenades fake news. L’estudi, amb una mostra de 1.750 subjectes analitzats, revela que les persones majors de 65 anys difonen i comparteixen set vegades més notícies falses que les persones joves.

A més, la recerca mostra una cosa encara més sorprenent. Les persones més pròximes a postures conservadores són més propenses a difondre informació falsa que les de postures progressistes. El 18% dels enquestats republicans van compartir almenys una publicació falsa, mentre que un 4% dels subjectes demòcrates van compartir informació falsa.

L’estudi sorgeix després de la situació que es va generar en les passades eleccions dels Estats Units que van encastellar Donald Trump fins a la Casa Blanca. Les dades demostren que les publicacions de Facebook i la seva difusió van tenir efecte en un 1% de la població. Així, doncs, la xarxa social va tenir un pes determinant en la victòria del polític.

En definitiva, es demostra que els joves en realitat tenen una major educació digital i són menys propensos a compartir informació falsa. Amb això hauríem de preguntar-nos de qui és responsabilitat l’auge de fenòmens com el populisme.

  • Compartir