• Compartir

Què fem amb les plantes per vacances?

viviendasaludable.es / AMIC
10 d'agost de 2022

Estar diversos dies o, fins i tot, setmanes fora de casa pot implicar un desastre per a les nostres plantes, ja que, depenent de la seva espècie, estar tant de temps sense reg o cures pot resultar fatal, especialment aquest estiu tan calorós.

Si no tenim a ningú que pugui ajudar-nos en la nostra absència, aquí us deixem algunes tècniques per mantenir-les perfectes. I un suggeriment abans d’entrar en matèria! Serà més fàcil si deixem totes les nostres plantes juntes, en un punt fresc de casa i amb llum.

Si les teves vacances són una escapada d’un parell de dies, la solució és tan senzilla com regar les nostres plantes abundantment abans d’anar-nos-en.

Si l’escapada és d’entre quatre i set dies, una opció és generar el nostre propi sistema de reg per degoteig. Podem agafar ampolles de coll estret, fer-los un petit forat en el tap amb una agulla i introduir-les boca avall en el test procurant enterrar prou part com perquè es quedi ben clavada. Aquest sistema implica que la terra rep una major quantitat d’aigua, per la qual cosa la terra s’humitejarà força. Per això, no és aconsellable utilitzar el sistema de l’ampolla invertida amb plantes vulnerables a l’atac de fongs per excés d’humitat.

Quan el nostre viatge ja és una mica més llarg, els trucs casolans comencen a quedar-se curts. Al mercat podem trobar sistemes de reg econòmics i petits, que seran útils tant per a les nostres plantes com per a un petit hort.

Altres opcions són els tests amb autoreg, que porten un compartiment per a l’aigua i automàticament s’encarreguen d’anar subministrant-la.

L’última solució és l’aigua gelificada o hidrogel per a reg de plantes, ja sigui per a testos o per a terres. És un compost que inclou aigua i nutrients per a les plantes i es pot comprar en format de tub injector, de perles o de vidres. Es posen a la part superior del test i a mesura que la terra es queda seca, l’hidrogel va alliberant aigua i així regant-la de nou i facilitant que arribi aigua a les arrels de les plantes (duren uns 15 dies).

  • Compartir