• Compartir

Què és el VxL?

CNL Osona
25 de novembre de 2019

El VxL és un programa que va néixer l’any 2003. Les sigles fan referència al nom del programa: Voluntariat per la Llengua, però també se’l coneix com el programa de les parelles lingüístiques. Consisteix a practicar català a través de la conversa. Les parelles lingüístiques estan formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’internet, a través de plataformes de videoconferències). Tant si tries la modalitat presencial com la virtual, has de ser major d’edat, has de disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar en català.

L’experiència del VxL és gratificant, positiva i engrescadora. Alguns dels participants del CNL d’Osona ens han fet arribar comentaris com aquests:

“Estem encantades amb l’experiència i les trobades. Van molt bé. No sé si l’Ana n’aprendrà molt, però ens ho passem molt bé, ha, ha!” (Carme Comas, voluntària).

“Vull renovar amb la Carme i tenies raó: ara és una bona amiga. Renovació, si us plau!” (Ana Molinos, aprenenta).

“Ara ja no tinc un voluntari, tinc un bon amic” (Michel Manga, aprenent).

“La meva experiència amb el voluntariat ha sigut fantàstica, no només el fet de poder parlar en català i poder veure com vaig agafant confiança, sinó el fet d’haver conegut el Santi, que més que un company és un amic. Hem pogut parlar de qualsevol cosa sempre i compartir experiències, així que a mi m’agradaria continuar aquesta experiència amb ell.” (Nauzet León, aprenent).

  • Compartir