• Compartir

Quanta aigua hem de beure?

14 de juny de 2024

L’aigua és essencial per al bon funcionament del nostre cos. Des de la regulació de la temperatura corporal fins al transport de nutrients i l’eliminació de toxines, mantenir-se hidratat és crucial per a la salut. No obstant això, la quantitat d’aigua que necessita cada persona pot variar significativament en funció de diversos factors, com l’activitat física, el clima, el pes corporal i la salut en general. Beure la quantitat adequada d’aigua és essencial per cobrir les necessitats personals.En cas de dubte, consultar un professional de la salut pot ajudar a determinar la quantitat d’aigua òptima per a cada persona.

La regla general dels 8 gots d’aigua

Una recomanació comuna és beure vuit gots d’aigua al dia, que equivalen a aproximadament 2 litres. Aquesta pauta, però, és molt general i no té en compte les necessitats individuals que comentàvem anteriorment.

Hidratació basada en el pes corporal

Una manera més precisa de calcular la quantitat d’aigua que una persona ha de beure és en funció del seu pes corporal. Una fórmula habitual és beure aproximadament 30-35 mil·lilitres d’aigua per cada quilogram de pes corporal. Això vol dir que una persona de 70 kg hauria de beure entre 2,1 i 2,45 litres d’aigua al dia.

La fórmula per calcular la ingesta d’aigua seria:
Pes corporal (kg) × 30 − 35 ml = Ingesta d’aigua diària (ml)
Pes corporal (kg)×30−35 ml=Ingesta d’aigua diària (ml).

Per exemple:

Una persona de 50 kg: 50 × 30-35 ml = 1500-1750 ml (1,5-1,75 litres)
Una persona de 70 kg: 70 × 30-35 ml = 2100-2450 ml (2,1-2,45 litres)
Una persona de 90 kg: 90 × 30-35 ml = 2700-3150 ml (2,7-3,15 litres)

Factors addicionals a tenir en compte
Tot i que la fórmula basada en el pes corporal proporciona una guia útil, hi ha altres factors que poden augmentar la necessitat d’aigua:

Activitat física: Les persones que practiquen exercici intens necessiten més aigua per compensar la pèrdua de líquids a través de la suor.
Clima: En climes càlids o humits, el cos perd més aigua i, per tant, cal augmentar la ingesta.
Salut: Algunes malalties o medicaments poden afectar la hidratació, requerint una ingesta d’aigua més alta.
Embaràs i lactància: Les dones embarassades o en període de lactància necessiten més aigua per mantenir la salut pròpia i la del nadó.

  • Compartir