• Compartir

Quant cafè es pot prendre al dia?

Consumer / AMIC
5 de maig de 2022

Si el cafè és una de les begudes més consumides en el món, no és només pel seu sabor, sinó també pel seu efecte estimulant, que es deu al seu contingut en cafeïna, un alcaloide present de forma natural en la planta del cafè.

El cafè té cabuda dins d’una dieta saludable, però si en prenem massa podem patir efectes adversos per la ingesta excessiva de cafeïna, com nerviosisme, ansietat, insomni, nàusees, mal de cap o acceleració del ritme cardíac, entre d’altres. Ara bé, quant és massa?

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) estima que 400mg al dia (de quatre a cinc tasses de cafè) no té efectes negatius per a la població general (200mg/dia en el cas de dones embarassades o lactants), però tot depèn de la sensibilitat de cada persona. Més encara quan es tracta d’un alcaloide que genera tolerància, és a dir, advertim menys els seus efectes si el consumim habitualment.

Però quanta cafeïna hi ha en els productes que consumim?

La cafeïna no sols està present en el cafè. També podem trobar-la –fins i tot en quantitats superiors– en altres begudes de consum habitual. Aquests en són alguns exemples:

-Cafeïna en un refresc de cola
(llauna de 330ml): 35 mil·ligrams.
-Cafeïna en una tassa de te (240ml):
entre 30 i 50 mil·ligrams.
-Cafeïna en una tassa de cafè (200ml):
entre 80 i 100 mil·ligrams.
-Cafeïna en una beguda “energètica” (500ml):
150 mil·ligrams.

  • Compartir