La nespra és una fruita originària del sud de la Xina, i s’ha cultivat àmpliament en altres regions del món, incloent-hi el sud d’Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. De color groc-roig, el seu sabor dolç és molt similar al d’altres fruits com l’albercoc o el préssec. Pertany a la família de les Rosaceae.
Les varietats de nespra que més es comercialitzen es classifiquen en dos grups:
Japonès: es caracteritza per tenir menys llavors, una maduració més primerenca i un color més opac, tant la pell com la polpa.
Xinès: és un fruit amb més llavors, triga una mica més a madurar i el color de la pell de la polpa és més intens, aromàtic i brillant.
D’aquestes dues espècies es deriven totes les altres.
Aquest fruit és ric en fibra dietètica, vitamines A i C i minerals com el potassi i el coure. Gràcies a les seves propietats, té una sèrie de beneficis per a la salut prou interessants:
– És font d’antioxidants.
– Ajuda a la digestió.
-Bo per a la visió.
– Reforça el sistema immunitari.
– Controla la pressió arterial.
– Ajuda a la pell.
– És baix en calories.