• Compartir

Prevenir i combatre el dolor muscular

5 d'abril de 2024

Combatre i prevenir el dolor muscular és fonamental per mantenir un estil de vida actiu i saludable. Ja sigui que el dolor sigui causat per l’exercici intens, la tensió acumulada o una lesió, existeixen diverses estratègies efectives per a alleujar el malestar i evitar que torni a ocórrer.

Prevenir el dolor muscular

Realitza un escalfament adequat abans de qualsevol activitat física per preparar els músculs i reduir el risc de lesions. Inclou exercicis d’estirament dinàmic i moviments similars als que duràs a terme durant l’activitat principal.

Així mateix, incrementa gradualment la intensitat i la durada dels teus entrenaments per permetre que els músculs s’adaptin i s’enforteixin de manera segura.

Hidrata’t abans, durant i després de l’exercici per ajudar a prevenir les enrampades musculars i reduir el risc de lesions.

Finalment assegura’t de donar-li al teu cos suficient temps per a recuperar-se entre sessions d’exercici intens. Programa dies de descans actiu o de baixa intensitat per permetre que els músculs es reparin.

Combatre el dolor muscular

L’aplicació de calor pot ajudar a relaxar els músculs tibants i reduir el dolor. Usa un coixinet tèrmic, una ampolla d’aigua calenta o presa un bany calent per alleujar el malestar.

Així mateix, els massatges i els estiraments suaus poden ser molt efectius per a alleujar la tensió muscular i millorar la circulació sanguínia.

  • Compartir