• Compartir

Preparen una NASA catalana pel 2021

Arnau Jaumira
27 de novembre de 2020

La indústria de l’espai és una de les que té més camp per recórrer. El govern de Catalunya conscient d’això ja ha començat a posar-hi mà i ha aprovat l’estratègia d’Economia de l’Espai que preveu que generi 1.200 llocs de feina i 280 milions d’euros de facturació anual. La nova estratègia també preveu la creació de l’Agència Espacial de Catalunya i el llançament dels dos primers nanosatèl·lits durant el primer semestre de 2021.

En aquesta nova economia de l’espai es vol impulsar un “nou sector econòmic d’alt valor afegit i generador d’oportunitats, de creixement econòmic i d’ocupació”. Catalunya es posa al nivell de països com els Estats Units, el Canadà, Luxemburg, Finlàndia, Singapur i els Emirats Àrabs, que ja tenen una estratègia en l’àmbit del NewSpace.

El llançament d’aquests dos nanosatèl·lits, previst per al primer semestre de 2021, permetrà a l’administració disposar de cobertura en zones del territori que a data d’avui no estan cobertes i, alhora, l’obtenció d’imatges de la Terra des de l’espai en diferents bandes espectrals per desenvolupar noves solucions tecnològiques que permetin millorar els serveis de la Generalitat de Catalunya i de diferents sectors productius de l’economia i societat catalana. La integració de xarxes de comunicacions de nanosatèl·lits i tecnologia 5G permetrà disposar de cobertura homogènia d’internet de les coses arreu del territori i complementar així les cobertures dels operadors.

En només cinc anys es preveu multiplicar per 2,5 el nombre d’empreses que avui es dediquen al sector.

  • Compartir