• Compartir

Prats honora Sant Vicenç

19 de gener de 2024

Prats comença l’any amb la celebració de la festa major de Sant Vicenç, en honor al patró del poble. La cultura popular tornarà a ser la gran protagonista, entre una àmplia proposta d’activitats culturals per a totes les edats i alguna novetat puntual.

El pregó, a càrrec del docent de l’institut Castell del Quer Lluís Forcada i Comas, que malgrat la seva jubilació manté el vincle amb el centre a través del projecte de teatre de 4t d’ESO, marcarà el tret de sortida aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre, a l’Espai. Durant l’acte, també s’anunciarà la persona homenatjada d’enguany.

El mateix divendres, a les 10 del vespre, el pavelló municipal anuncia Festa Grossa, un espectacle del duet Fel Faixedas i Carles Xuriguera per celebrar els seus “25 anys de penes i glòries” dalt dels escenaris. La festa continuarà al mateix espai, amb les actuacions de kiwi_rumba i PD Salas Xic. I dissabte, a partir de 2/4 d’1 de la nit, qui tingui ganes de ballar està citat de nou al pavelló, amb el concert de Sicuta Versions i Pelukass. Tancarà la vetllada la música del DJ Calvins.

Diumenge a les 12 del migdia, cita especial a la Sala Polivalent, amb l’acte de commemoració del 140è aniversari del naixement del mestre Joaquim Pecanins Fàbregas, amb la participació de l’Associació Coral de Prats de Lluçanès, la coral de l’EMAL i Lluçaveus, i la presència de Glòria Ballús Casòliva, estudiosa del mestre. I a la tarda, espectacle familiar al pavelló, amb la companyia Orelles de Xocolata.

La festa major viurà el seu dia central dilluns, Sant Vicenç, amb els actes més tradicionals. La jornada començarà a les 11 del matí, davant de l’Ajuntament, amb la formació del seguici acompanyats dels gegants de Prats i l’Orquestra Maravella, per dirigir-se a l’ofici solemne, cantat per l’Associació Coral de Prats a l’església parroquial. Tot seguit es cantaran els goigs de Sant Vicenç i una ballada de gegants donarà el tret de sortida al recorregut fins a la plaça Vella, per viure el moment més esperat: la representació de la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç. A continuació, als jardins de Cal Bach, hi haurà l’estrena d’un brindis de festa major. El programa es reprendrà a 2/4 de 6 de la tarda amb el concert i les sardanes amb l’Orquestra Maravella. Més tard, a les 10 del vespre, a l’Espai, el mateix conjunt oferirà la tradicional serenata i, a la nit, el ball de gala al pavelló.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, destaca que la programació d’aquest any gira al voltant de les propostes més tradicionals, com són la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç, però també hi ha “algunes novetats” com la recuperació del repic de campanes d’inici, divendres a la 1 del migdia, o el brindis de festa major.

  • Compartir