• Compartir

Pneumàtics recarregables

Arnau Jaumira
25 de març de 2020

Us podeu imaginar un pneumàtic capaç de tenir un recanvi en càpsules? Com si parléssim de càpsules de cafè Nespresso. És el concepte que la marca de pneumàtics Goodyear ha presentat en un Saló de l’Automòbil de Ginebra virtual, ja que es va cancel·lar pel coronavirus.

La idea principal es basa en una banda de rodament biodegradable i recarregable amb càpsules individuals i així els canvis de rodes siguin molt més simples. Els pneumàtics estarien plens d’un líquid personalitzat i d’aquesta manera s’anirien regenerant a mesura que es gastessin i s’adaptarien a les condicions de la carretera o també a la manera de viatjar. Amb intel·ligència artificial es vol crear un perfil per a cada conductor amb el qual es personalitzaria aquesta compost líquid, adaptat a cada persona.

La composició d’aquest material seria principalment de material biològic i reforçat per fibres que s’inspiren en un dels materials naturals més resistents del món: la seda d’aranya. D’aquesta manera asseguren que serien pneumàtics molt duradors i 100% biodegradables.

El concepte passa per la desaparició del pneumàtic en si i canviar-lo per una estructura que s’hauria d’omplir amb aquestes càpsules. El manteniment seria mínim i alhora s’eliminaria la necessitat de vigilar la pressió dels pneumàtics, tenir en compte el temps d’inactivitat o les punxades, que d’aquesta manera serien història.

  • Compartir