• Compartir

Per què està de moda posar oli d’oliva al cafè?

7 de juny de 2024

El cafè és una de les begudes més populars a tot el món, especialment durant les primeres hores del dia, i també hi ha una tradició mediterrània de prendre una cullerada d’oli d’oliva verge cada matí. Per tant, la combinació d’aquests dos costums porta a la idea de barrejar oli d’oliva amb cafè. Explorem el sentit d’aquesta pràctica i com els experts la recomanen.

“Oleato” o cafè amb oli d’oliva

Starbucks, una cadena de cafeteries reconeguda a nivell mundial, ha llançat una nova línia de cafè anomenada “Oleato”, que combina el cafè tradicional amb una dosi d’oli d’oliva verge extra.

Aquest nou producte, tot i que encara no està disponible a totes les botigues de Starbucks, ha introduït una nova manera de consumir cafè, oferint opcions com cafè amb oli vaporitzat i llet d’avena, cafè premsat en fred amb una “escuma daurada” de vainilla infusionada amb oli d’oliva, i fins i tot un cafè exprés gelat amb sirope d’avellana, llet d’avena i gel.

Aquestes opcions inclouen oli d’oliva verge extra a més del cafè tradicional de Starbucks, oferint així els beneficis antioxidants i antiinflamatoris de la dieta mediterrània.

Per què combinar oli d’oliva amb cafè?

Afegir oli d’oliva al cafè pot enriquir la beguda amb greixos de qualitat i augmentar els seus beneficis per la salut, proporcionant més antioxidants i altres substàncies saludables.

A més, la combinació d’oli d’oliva i cafè pot tenir un efecte positiu sobre el trànsit intestinal, encara que s’aconsella moderació en el consum per evitar efectes secundaris com gasos o diarrea.

La presència d’antioxidants es veu notablement incrementada, i l’efecte antiinflamatori es veu reforçat en aquesta combinació, anomenada oleat.

Com combinar oli d’oliva i cafè?

Els baristes experts suggereixen dues maneres d’afegir oli d’oliva verge al cafè:
Amb cafè sol, tot i que aquesta opció pot resultar en una beguda lleugerament desequilibrada, ja que el greix pot separar-se del cafè.

Amb llet, emulsionant primer l’oli amb la llet i després barrejant-ho amb el cafè, creant així una barreja homogènia.

  • Compartir