• Compartir

Per què ara elaborem sense additius?

14 de novembre de 2016

La qualitat dels animals que ens mengem actualment és bona. En primer lloc, perquè els productors tenen consciència de la feina ben feta: la majoria de les granges de la nostra comarca són portades per famílies i aquesta és la seva font d’ingressos, per la qual cosa mimen els animals i produeixen unes carns fermes i gustoses. En segon lloc, perquè Sanitat Pública fa uns controls exhaustius a les granges i a l’alimentació d’aquests animals.

Fa un any, des d’Arderiu La Carn, ens vam plantejar com podríem millorar els nostres elaborats i que això repercutís en una millor salut per als nostres clients i les seves famílies. La nostra reflexió va ser: si tothom està preocupat pel que es menja -cada vegada tenim més clients amb intoleràncies i al·lèrgies-, per què no tornem a elaborar com ho feien els nostres avis?

El més important va ser treure dels nostres elaborats tots els components químics que, en petita quantitat, feien que el producte tingués un aspecte molt bonic durant set dies però que no aportaven res a la salut.

Aquesta decisió implica un canvi: els paladars i la vista dels nostres clients estan acostumats als conservants i colorants, i treure’ls implica haver d’explicar una i cent vegades que la carn sense additius es va tornant fosca amb els dies, cosa que és un procés natural i que no implica que la carn deixi de ser bona i tenir els mateixos nutrients.

Aquest canvi també ens va afectar a nivell de producció, ja que el vam haver de modificar. Els conservants naturals que s’utilitzen no tenen la força ni la durabilitat dels conservants químics, i això implica elaborar més dies a la setmana amb menys quantitat per donar un bon producte i servei als nostres clients.

Quasi tots els nostres elaborats s’estan fent sense additius, sense gluten i sense lactosa. De seguida, els clients es va adonar que ja no fèiem servir els conservants químics perquè l’aspecte dels elaborats és diferent; però un cop tastats i comprovat el bon gust que té la carn amb conservants naturals, a hores d’ara hem incrementat fins i tot la nostra xifra d’elaboració setmanal.

És el premi a la feina ben feta. Gràcies a tots els que confieu en la nostra empresa.

roll-up

Margarita Arderiu
Arderiu La Carn
Des de 1934

  • Compartir