• Compartir

Per Quaresma, bacallà amb pebre dolç

Xevi Freixa
17 d'abril de 2017

Hi ha vida més enllà del llenguado amb all i julivert. Podeu cuinar peix de manera igualment senzilla i, fins i tot, més apetitosa. I si no, demaneu-ho als vostres avis, que segur que s’han fet un tip de menjar bacallà aquests dies de Quaresma.

El bacallà amb pebre dolç i llit de patates i ceba és un bon exemple d’aquestes receptes fàcils de fer i que alhora tenen un toc original o sofisticat. Per preparar-lo, heu de començar tallant ceba i patates a rodanxes. Tot seguit, les poseu en una plata al forn, prèviament untada amb oli, i ho acompanyeu d’alguns alls pelats. Podeu afegir una mica de mantega a sobre de cada patata perquè quedin més amorosides. I ho deixeu coure a 220º fins que estigui a punt.

Un cop ho tingueu, hi poseu el bacallà, ho amaniu amb un raig de vi blanc i amb el pebre dolç. Ja ho podeu tornar al forn, a la mateixa temperatura. Us trigarà menys de mitja hora. I si, com indica el títol d’aquesta secció, sou solters… podeu fer un bacallà sencer i congelar el que us sobri, de manera que ja us resoleu mig dinar o sopar d’un altre dia.

 

  • Compartir