• Compartir

Per Nadal, salmó amb salsa de poma

Xevi Freixa
22 de desembre de 2016

Solteres i solters, tenim la recepta més senzilla, original i sorprenent per a aquestes festes: salmó amb salsa de poma i ceba!

Què? Sona bé, no? Un bon plat de peix en comptes de canelons o grans rostits és una altra opció per contemplar de cara a Nadal. I la salsa de poma hi dóna un toc diferent, que de ben segur sorprendrà els vostres comensals ara que està de moda penjar fotos cuquis a Instagram sobre menjar acolorit, petits plaers i paisatges de somni.

Elaboració facilíssima

La preparació del plat és tan senzilla que podreu cuinar-lo mentre mireu la vostra sèrie americana preferida, netegeu la cuina o feu el pinopuente. Només necessiteu salmó, una poma, una ceba, un iogurt natural i oli.

Fregiu la ceba (a foc lent, sobretot!) i abans que estigui daurada, afegiu-hi la poma, pelada i tallada a daus. Un cop cuites, les barregeu amb el iogurt en un pot i ho tritureu fins a obtenir la salsa, més aviat espessa i de to groguenc.

 

salmo-2

 

Només us queda untar la safata d’oli, posar-hi els talls de salmó amb la salsa repartida per sobre i coure-ho al forn a 180º durant uns 15 minuts. Oi que el resultat final és sorprenent vist el poc temps invertit? Si encara us hi voleu dedicar una mica més, podeu acompanyar el plat amb verdures saltejades, una mica d’amanida, ceba caramelitzada…

Amb aquesta recepta s’han acabat els Nadals a la cuina. Els amfitrions també volem gaudir dels àpats festius sense estar pendents de tot.

  • Compartir