• Compartir

Penne all’arrabbiata

15 de novembre de 2024

Ingredients (per a 4 persones)

  • 400 g de penne
  • 3-4 tomàquets madurs (o 400 g de tomàquet en conserva)
  • 2-3 dents d’all
  • 1-2 bitxos picants (guindilla) o una culleradeta de flocs de bitxo
  • 3-4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • fulles de julivert fresc
  • Sal i pebre al gust
  • Parmesà ratllat (opcional)

Preparació

  1. Preparar els tomàquets: Si fas servir tomàquets frescos, fes-los una creu a la base i escalde’ls en aigua bullent durant uns segons. Després, pela’ls, treu-ne les llavors i talla’ls a daus.
  2. Coure la pasta: Posa una olla gran amb aigua i una mica de sal al foc. Quan bulli, afegeix-hi els penne i cou-los fins que estiguin al dente, seguint les instruccions del paquet (normalment uns 10-12 minuts).
  3. Sofregir l’all i el bitxo: Mentre la pasta es cou, posa una paella gran al foc amb l’oli d’oliva. Quan l’oli estigui calent, afegeix-hi les dents d’all tallades a làmines fines i el bitxo picat o els flocs de bitxo. Sofregeix-ho a foc suau fins que l’all quedi daurat, però vigila que no es cremi, ja que donaria un gust amarg.
  4. Afegir els tomàquets: Quan l’all estigui llest, afegeix-hi els tomàquets trossejats. Salpebra al gust i deixa-ho coure a foc mig durant uns 10-15 minuts, remenant de tant en tant, fins que la salsa s’espesseixi una mica.
  5. Escórrer la pasta i barrejar-ho: Quan la pasta estigui cuita al dente, escorre-la i afegeix-la directament a la paella amb la salsa. Remena bé perquè els penne quedin ben impregnats amb la salsa arrabbiata.
  6. Afegir el julivert i servir: Retira la paella del foc i, si vols, afegeix-hi julivert fresc picat. Serveix els penne alla arrabbiata immediatament, amb parmesà ratllat per sobre si ho desitges.
  • Compartir