• Compartir

Pell seca i deshidratada: són el mateix?

30 de juny de 2023

Existeixen diferents tipus de pell, i en molts casos, pot donar a confusió, sobretot quan cal diferenciar entre pell deshidratada i pell seca.

Si la teva pell està deshidratada, és probable que presenti una falta d’hidratació per diverses raons, com l’edat. Això pot resultar en una funció de barrera feble, la qual cosa condueix a la deshidratació. Diversos factors de l’estil de vida poden contribuir-hi, com el consum d’alcohol, l’exposició al sol i a la calor, així com l’ús de calefacció o aire condicionat i productes cosmètics que poden ressecar la pell. Aquests factors poden manifestar-se en un aspecte apagat i sense vida, falta de lluminositat, una tonalitat cendrosa, ulleres fosques i aspecte fatigat.

La pell seca, en canvi, manca de contingut gras, mostrant un exterior tirant i aspre, més probable en persones majors que joves i amb causes semblants a la deshidratada, afegint l’ús indiscriminat d’antihistamínics per a les al·lèrgies i, de nou, usar cosmètics que ressequin com a sabons en pastilla, o netejadors molt espumosos.

Per a tractar la pell seca, es recomana fer servir cosmètics amb base d’oli i aquells que continguin ceramides, evitant netejadors agressius que despullin la dermis del seu propi oli natural.

  • Compartir