• Compartir

Passar de fer torradores a mòbils de 800 euros

Arnau Jaumira
26 de novembre de 2021

La companyia japonesa Balmuda, que fins ara s’havia especialitzat per fer electrodomèstics com torradores al seu país, ha volgut entrar al mercat dels mòbils per la porta gran. Un telèfon de gamma mitjana amb una pantalla de 4,9 polzades i que tenen la intenció que competeixi amb l’iPhone mini. La idea és agosarada i de moment l’aspecte recorda alguns mòbils, especialment de la marca HTC, que existien fa una dècada. Tot i això, les prestacions no estan gens malament. Un mòbil Android amb processador Snapdragon 765 amb connectivitat 5G, amb una memòria RAM envejable de 6 GB o amb una capacitat d’emmagatzematge de 128 GB.

El Balmuda Phone té una pantalla de resolució Full HD+ i una càmera frontal de 8 megapíxels que a diferència de la majoria de mòbils actuals està desplaçada a la dreta. Les dimensions són realment petites, amb 12,3 centímetres d’alt però amb un gruix que a la part central és més notable, recordant, com dèiem, els primers mòbils HTC.

També té lector d’empremtes dactilar a la part de darrere, on hi ha la càmera de 48 megapíxels amb una lent que arriba fins a 1.8f d’obertura, és a dir, un objectiu molt lluminós.

La bateria és de 2.500 mAh, una xifra que avui ja ha quedat molt superada en els mòbils actuals però que en els d’aquesta mida és força habitual. La bateria de l’iPhone 13 Mini sense anar més lluny té 2.406 mAH.
El nou dispositiu sortirà a la venda el proper 26 de novembre amb un preu d’uns 800 euros al canvi. Un preu segurament excessiu per les prestacions que té i per una companyia que debuta després d’anys fent torradores, cafeteres o aspiradores.

  • Compartir