• Compartir

Paco Morán agrada; l’obra, no

23 de febrer de 2024

El Teatre Centre de Manlleu va acollir l’any 1992 una obra de Paco Morán, Oscar and Sherlock, amb motiu de la festa major. L’obra, produïda per Focus i dirigida per Jordi Purtí, va aixecar expectació. El pati de butaques es va omplir. Ara bé, segons explicava Emili Jané a EL 9 NOU, “Paco Morán va demostrar les seves aptituds, tot i que l’obra no va satisfer”.

Es tracatava d’un vodevil amb trama policíaca a l’entorn d’una família aristocràtica de l’Anglaterra victoriana plena de tics i rareses. En el si d’aquesta família es comet un assassinat i Sherlock Holmes ha de resoldre el succés. L’espectacle era concebut per al lluïment de Paco Morán que interpretava, ell sol, els papers de tots els membres de la família: una noia embarassada, una vella coqueta, un religiós esguerrat, un hereu homosexual, una jove desvergonyida, un iaio prehistòric i un cavaller astut.

L’expectació que va aixecar, però, no es va correspondre amb la realitat: “El muntatge va arribar al públic de manera irregular, ja que s’hi combinen estones divertides i d’avorriment”, concloïa Jané a la seva crònica.

  • Compartir