• Compartir

Ous escaldats o ous “poché”

31 de març de 2023

Els ous escaldats són una deliciosa i saludable opció de desdejuni o menjar.

Ingredients:

Ous (un per persona)
Vinagre blanc
Aigua
Sal

Preparació:

Omple l’olla amb aigua i escalfa-la a foc mitjà-alt. Ha d’estar prou per a cobrir completament els ous.
Agrega una cullerada de vinagre blanc i un polsim de sal a l’aigua. El vinagre ajudarà al fet que les clares es mantinguin unides i no s’escampin en l’aigua.

Mentre l’aigua s’escalfa, trenca un ou en un bol o recipient profund. Fes-ho amb cura per a no trencar la gemma. Repeteix aquest pas amb els altres ous.

Una vegada que l’aigua estigui calenta, redueix el foc a mitjà-baix perquè l’aigua no bulli massa forta.
Agafa un colador o escorredora i col·loca els ous per a retirar l’excés de clara solta.

Amb l’aigua calenta, crea un remolí en el centre del cassó o olla amb una cullera, i col·loca suaument els ous en l’aigua calenta un a un en el centre del remolí. El remolí ajudarà a mantenir els ous junts.

Cuina els ous durant 3-4 minuts per a obtenir una gemma líquida i una clara cuita. Si desitges una gemma més cuita, cuina per un minut addicional.

Una vegada que els ous estiguin bullits, usa una escumadora o cullera ranurada per a retirar-los de l’aigua.

Si desitges mantenir els ous escaldats calents abans de servir, pots col·locar-los en un bol amb aigua tèbia.
Afegeix-hi sal i pebre al gust.
Serveix els ous a sobre d’una torradeta i tindràs un esmorzar molt complet.

  • Compartir