Els ous a la benedictina és un plat deliciós i tradicional que consisteixen en ous escalfats servits sobre una base d’english muffin (un tipus de pa petit i rodó) i coberts amb salsa holandesa.
Ingredients (2 persones):
2 ous
2 english muffins o panets rodons
4 llesques de pernil dolç o bacó (opcional)
Oli d’oliva
Sal i pebre al gust
Per a la salsa holandesa:
3 rovells d’ou
150 g de mantega
1 cullerada de sucre
1 cullerada de vinagre blanc
Sal i pebre al gust
Suc de llimona (opcional)
Preparació:
Comença per fer la salsa holandesa. En una cassola petita, fes fondre la mantega a foc mitjà baix. No deixis que comenci a bullir. Un cop fosa, retira-la del foc i deixa-la reposar una mica.
En un bol, s’han de batre els rovells. Afegeix el sucre i el vinagre blanc, i continua batent fins que la barreja estigui més lleugera i pàl·lida.
A continuació, posa a bullir aigua en una olla. Quan l’aigua comenci a bullir, retira-la del foc i deixa-la reposar durant uns 5 minuts. Això serà per a escalfar els ous.
Mentre escalfes els ous, pots començar a torrar els english muffins i a fregir les llesques de pernil dolç o bacó, segons sigui la teva preferència. Reserva.
Per escalfar els ous, treu-los de l’olla d’aigua i esmicola’ls delicadament en un bol amb una escumadora. És important no trencar les gemmes. Salpebreu els ous.
Ara, munta la salsa holandesa: per a fer-ho, cal de nou posar la mantega fosa a foc baix i comença a afegir a poc a poc la barreja d’ou, batent constantment amb una cullera de fusta fins que s’obtingui una salsa suau i espessa. Si la salsa sembla massa espessa, pots afegir una mica d’aigua calenta per ajustar la consistència. Si ho desitges, pots afegir una mica de suc de llimona també per a donar-li un toc cítric.
Munta el plat: posa mitja llesca del pernil dolç o bacó al mig del panet. A sobre, col·loca un ou escalfat i cobreix-ho tot amb una generosa quantitat de salsa holandesa.
Serveix immediatament.