• Compartir

Oriol Genís i Mont Plans protagonitzen ‘Cadires’ a Cardedeu

24 de febrer de 2023

Els actors Oriol Genís, de Cardedeu, i Mont Plans, presenten aquest dissabte a les 8 del vespre l’obra ‘Cadires’, un homenatge a l’ofici teatral, al Teatre Auditori Cardedeu. Els dos actors s’han associat convençuts que les seves trajectòries professionals els obriran un nou lloc a l’escena per crear un nou espectacle que els permeti fugir dels estigmes i la rutina dels seus personatges. Lluny d’allò que semblava idíl·lic i que havia de funcionar tant sí com no, passen anys buscant sales on actuar fins que les coses fan un tomb i les dues velles glòries del teatre català sembla que aconsegueixen plantar les seves cadires en un gran escenari. El director Albert Arriba mostra amb humor la humanitat del teatre i el seu ofici amb aquest particular homenatge. “La Mont Plans i l’Oriol Genís són dues bèsties escèniques de pura raça, capaces d’omplir amb la seva sola presència qualsevol escenari”, afirma el director. Segon ell, són “memòria viva de mig segle de teatre català, amb un impressionant ofici actoral que traspua un compromís indestructible i un amor il·limitat per una professió que sovint bascula de l’efervescència al desdeny amb una rapidesa ferotge”.

‘Cadires’. Amb Mont Plans i Oriol Genís. Teatre Auditori Cardedeu. Dissabte 25 de febrer. 20.00.

Lluc Casares Quintet presenta el quart disc a Granollers

El saxofonista Lluc Casares presenta el seu quart disc com a líder, ‘Ride’. aquest divendres a les 8 del vespre dins el 33è Jazz Granollers Festival. El treball el va gravar a Amsterdam el setembre passat al costat del guitarrista Jesse van Ruller i una secció rítmica de luxe amb Xavi Torres al piano, la contrabaixista finlandesa Kaisa Mäensivu i Andreu Pitarch, a la bateria. En aquest concert, que serà la presentació del treball a terres catalanes, Casares estarà acompanyat per Jaume Llombart, a la guitarra; Xavi Torres i Andreu Pitarch, i la jove promesa del contrabaix Anja Gottberg.

Lluc Casares Quintet. 33è Jazz Granollers Festival. Divendres 24 de febrer, 20.00.

Lluc Casares Quintet

Concert de jazz a Sant Esteve de Palautordera amb Miralta, Torres i Fortià

El pianista Xavi Torres, el bateria Marc Miralta i el contrabaixista Manel Fortià protagonitzaran el concert que es farà aquest diumenge a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera. Els tres intèrprets, vinculats per la seva connexió barcelonina i novaiorquesa, s’uneixen en el projecte Tres x Tres per tocar les seves pròpies composicions. Els tres músics interpreten una música carregada d’influències, intensitat, visceralitat, arrel, talent i virtuosisme, al servei de la musicalitat. Formen un trio excepcional en què el maridatge musical adquireix una fortalesa aclaparadora. Torres, Miralta i Fortià tenen en comú una formació clàssica i jazzística molt sòlida, consolidada en l’estada de cadascun a Nova York, on van assolir el caràcter expressiu del jazz nord-americà tocant amb músics rellevants. Tres x tres neix com a encàrrec exprés del Director Artístic del Festival de Música a les Vinyes.

Tres x Tres. Marca Miralta, bateria; Manel Fortià, contrabaix, i Xavi Torres, piano. Teatre Pare Casals, Sant Esteve de Palautordera. Diumenge 26 de febrer, 18.30.

  • Compartir