• Compartir

Oques Grasses, Love of Lesbian, Mushkaa i La Pegatina, entre els atractius de la quarta edició del Cabró Rock

14 de juny de 2024

Un Benvinguts a Cabralunya en una lona gegant rebrà aquest divendres a mitja tarda els primers assistents del Cabró Rock de Vic. És la quarta edició del festival que s’està consolidant com a porta d’entrada a la temporada alta d’aquests esdeveniments. Benvinguts a l’estiu, també.

Aquest any s’espera un creixement en el nombre d’espectadors que Midnight Group, l’empresa organitzadora i propietària també de la sala de concerts de La Cabra, ja tenia previst. L’any passat, la xifra d’assistents en les dues jornades (es pot comprar entrada per a una o abonament per a totes dues) va rondar les 22.000 persones. Segons les vendes d’entrades actualitzades, enguany se n’esperen al voltant de 30.000. “Vic es converteix aquests dies en l’epicentre de la música catalana, és el tret de sortida de l’estiu i el públic ja ho comença a veure així”, diu Oriol Planesas, responsable de comunicació del Cabró Rock. Un públic que disfrutarà, segur, de temperatures més suportables que l’any passat i de més comoditat en un festival en què valora l’espai i la funcionalitat, amb poques cues a les entrades o barres. L’únic punt d’embús, les furgoteques per menjar, seran més nombroses i algunes ja començaven a situar-se aquest dijous al matí.

Musicalment, i des de la perspectiva osonenca, el Cabró Rock té l’al·licient de veure per primer cop a la comarca Oques Grasses amb el directe del seu nou disc Fruit del deliri, una (r)evolució en el seu món de sonoritats que es presentava encara no fa dos mesos a l’Strenes de Girona. La formació que lidera Josep Montero és ja de la casa i amb aquesta ja haurà actuat en tres de les quatre edicions. Aquest estiu, a més, fan una gira més restringida, amb una desena de concerts. I més encara ho és la de Love of Lesbian, la sorpresa del cartell quan es va anunciar. El de Vic serà l’únic concert del grup liderat per Santi Balmes a Catalunya aquest estiu, membre preparen la sortida d’un nou disc a la tardor, amb moltes col·laboracions. Marc Sureda, director artístic del Cabró Rock, diu que ja feia un temps que els anaven al darrere, “però també necessitàvem créixer com a festival perquè apostessin per nosaltres”. I ha arribat el moment. Si Oques Grasses seran les estrelles de la jornada de divendres, Love of Lesbian ho seran dissabte, dia en què també passaran per l’escenari La Pegatina, en un altre concert únic a Catalunya en la gira Hasta luego Mari Carmen, amb què comencen una pausa d’un mínim de dos anys.

El primer dia de concerts, l’escenari l’obrirà el pop electrònic d’Idília, guanyadors del concurs convocat pel Cabró Rock, seguits per Maria Hein, una de les apostes de qualitat del cartell. Mushkaa, sens dubte un dels noms d’aquest estiu amb el seu Sesy sensible, donarà pas a Buhos. Després d’Oques Grasses tancaran el cartell La Fúmiga i Les Q Faltaband. Dissabte obriran escenari les versions de Coco, seguides de Mama Dousha estrenant disc després de l’èxit del Rikiti. Figa Flawas actuaran abans de la festa major de DJ del festival que precedirà Love of Lesbian. Tancaran The Tyets, La Pegatina i Amygdala.

Un recinte més gran… i amb més gespa

El Cabró Rock no només creix en espectadors sinó que ho fa també en superfície, aprofitant que la zona esportiva de Vic ho permet. “L’espai amb què treballàvem l’any passat ja ens permetia tenir més aforament, però tot i això hem volgut ampliar el recinte per les bandes”, diu Oriol Planesas. Hi haurà més espai a cada costat, amb una zona de furgoteques més espaiosa. També ha crescut el gran escenari del festival i la zona coberta amb gespa artificial, un invent que l’any passat es va aplicar amb èxit per evitar que s’aixequés un núvol de pols davant de l’escenari. Era un juny de 2023 en plena sequera, i ara hem entrat en una dinàmica diferent: aquest dijous al matí els operaris treballaven frenèticament en els preparatius sobre una gespa molla, amb humitat encara a sota a causa de les pluges dels últims dies. El bon temps previst per aquest dia i per divendres feia pensar que el terreny es podrà eixugar bé abans de rebre els primers espectadors. A la fotografia, l’staff de l’organització davant de l’escenari on s’acabaven de retocar els detalls.

  • Compartir