• Compartir

Operación Triunfo amb accent osonenc

9 de febrer de 2024

L’any 2002, després de l’esclat d’Operación Triunfo, un programa que llançava a la fama joves cantants, dos osonencs, el saxofonista rodenc Pep Poblet i el bateria centellenc Toni Pagès, van triomfar. Van fer la gira d’estiu de dues de les estrelles sorgides d’Operación Triunfo: David Bisbal i Manu Tenorio.

Poblet va debutar a Valladolid i Pagès, a Sevilla. Amb Bisbal, el saxofonista va fer-hi 75 bolos en quatre mesos -alguns amb Chenoa, una altra de les estrelles del programa televisiu i que va ser parella de Bisbal- i el bateria en va fer 56 amb Tenorio. D’aquests concerts, cap va ser a Osona i al Ripollès.

Sí que n’hi va haver un a Manresa, on van desplaçar-se molts veïns d’Osona i, en especial, de Roda de Ter. Fins i tot es van organitzar autocars. “Aquesta gira és una bogeria -explicava Poblet-; és com reviure les imatges en blanc i negre de l’època dels Beatles, però en color, i amb nosaltres com a protagonistes”.

Bisbal tenia moltes fans. I Poblet, com que l’acompanyava, havia de gestionar-ho com podia. Al concert de Manresa, que va estar a punt de suspendre’s per la pluja, EL 9 NOU el va acompanyar. Quan va anar dels camerinos cap a l’escenari havia de repetir a tothom qui trobava “tranquils, que el concert es farà”. Els qui el coneixien, explicava Mariona Casas a la crònica, l’ametrallaven a preguntes. I els que no, intuint que era algú proper al seu ídol, també. En menys d’un minut, tres adolescents li van fer entrega de tres ossets de peluix, que ell es va comprometre a fer arribar a Bisbal. “És el pa de cada dia”, explicava.

La gira va ser un èxit clamorós i es van vendre molts discs. Corazón latino va ser el més venut. Les botigues de discos d’Osona i el Ripollès certificaven que era una bogeria. “Mai en un sol dia s’havien venut tants discs d’un mateix cantant com ara”, deien des de Discos Torrent de Ripoll. A la Martulina Divina ho certificaven: “Hem batut records en tots els sentits”. “Sí, el primer dia vaig vendre 50 bisbals”, reblaven des del Mallot de la Margot.

Operación Triunfo, amb accent osonenc, va ser un triomf.

  • Compartir