• Compartir

‘Operación: Huracán’, de Rob Cohen

Joan Salvany
21 de maig de 2018

Un huracà de força 5 ens introdueix en el món de Twister, si és que algú no n’havia sortit. Els lladres que aprofiten qualsevol oportunitat per fer-se amb 600 milions de dòlars en efectiu amb ales, preparats per volar amb l’huracà sortint del departament del Tresor. Després d’una primera seqüència del tipus la magnífica tempesta perfecta, el film de Rob Cohen es perd entre pel·lícules de sobretaula i arribem a la conclusió que allò seu és anar a tot gas, en aquest cas, camions. La pel·lícula, és d’huracans o de robatoris? De desastres naturals o de desastres de lladres matussers?

La fuga, saber qui persegueix qui en cada moment es fa difícil d’endevinar entre un afogament de pluja constant i uns tirotejos furiosos i espessos que impedeixen qualsevol reflexió per saber on som. Cine B, action movie, director amb 70 anys i un vent fresc que porta a qualsevol film híbrid i el seu peculi infinit en un tres i no res.

Tammy, l’huracà més devastador de la història dels Estats Units, es dirigeix a un poble costaner on el Departament del Tresor té una instal·lació en la qual, a corre cuita, van a destruir milions de dòlars en bitllets antics. Amb el poble gairebé evacuat, un grup de lladres disposats a matar qui s’interposi al seu camí intentarà aconseguir el botí. Només una íntegra agent del Tresor i un caçador de tornados els podran impedir consumar l’assalt del segle. Un audaç assalt a unes instal·lacions governamentals amb premi gros, amb uns criminals letals i ben entrenats són els ingredients d’aquest còctel explosiu que se sacseja enmig de l’ull de l’huracà que arrasa allà per on passa.

Rob Cohen, artesà i director de sagues com A todo gas, roda en la seva majoria efectes pràctics que es recolzen en les últimes tècniques digitals, i recreen en la sala de l’experiència de trobar-se en el centre d’una d’aquestes tempestes amb l’afegit d’una desassaborida trama. Toby Kebbell (Ben Hur) és el meteoròleg que succeeix el seu pare, mort en una catàstrofe similar a la del film, que ajudarà Maggie Grace (Venganza) a detenir la banda de lladres liderada per Ben Cross (Star Trek).

  • Compartir