• Compartir

Òmnium, Fontcuberta i el Cruïlla, junts per la Covid.19

Jordi Sunyer
18 de maig de 2020

A falta de concerts, el festival Cruïlla de Barcelona ha decidit sumar esforços amb Òmnium Cultural i l’artista Joan Fontcuberta per impulsar un homenatge “a la solidaritat col·lectiva per la Covid-19”. El projecte, batejat amb el nom de Mirades des del confinament, busca explicar, a través de milers de fotografies, com la societat civil s’ha autoorganitzat i està donant el millor de si mateixa per aturar la crisi sanitària i social que es deriva de la pandèmia.

L’encarregat de convertir aquesta capacitat col·lectiva de gestionar les dificultats en un projecte artístic i cultural de repercussió internacional serà Fontcuberta. “Amb el seu compromís fem perdurar la lluita per la vida digna mitjançant la cultura i l’empoderament. Cultura valenta que ens reafirma en la força del poder col·lectiu sense deixar-nos ningú pel camí”, ha afirmat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de fa quasi mil dies únicament per defensar drets fonamentals.

Les fotografies es recolliran fins al 19 de maig a la pàgina web <miradesdesdelconfinament.cat> i l’obra final s’exposarà en el marc de la pròxima edició del Cruïlla. Des de l’organització del festival barceloní ja han anunciat que el festival no es podrà realitzar tal com el coneixem aquest 2020. Així, el fotomosaic gegantí final de Joan Fontcuberta es mostraria al Cruïlla 2021.

  • Compartir