• Compartir

‘Ocean’s Eight’ de Gary Rose

Joan Millaret Valls
5 d'agost de 2018

Entretinguda seqüela de la franquícia que va encetar Steven Soderberhg i que no és femenista. Sí que les vuit oceans són dones guapes especialitzades cada una en una tècnica per a delinquir, però recorda massa l’equip de Clooney i les seves habilitats, aquí ja mort i germà de la líder Bullock. O sigui, suplanten, interpreten dones però com un model d’home irrenunciable, estètica a part. Tot i que uneix la venjança i l’atracament amb massa picades d’ull a les anteriors entregues, no pot ser original. Es tracta d’una lleugera comèdia americana que es pot prendre amb ampolla o amb llauna. Gary Rose, el director, organitza i ordena joies, sopars de gala, vestits d’alta costura, cotxes de luxe i capritxos com si fos el mateix Soderbergh.

Els Ocean porten el crim a la sang. Si no, que li ho preguntin a Debbie Ocean, germana de l’internacional lladre Danny Ocean, que acaba de sortir de la presó després de cinc anys tancat. En aquest temps, ha dissenyat un elaborat pla per robar el Toussaint, un collaret de diamants de Cartier valorat en 150 milions de dòlars durant un dels esdeveniments més mediàtics del món: l’elitista Met Gala de Nova York. Per aconseguir-ho reclutarà un equip d’expertes en diferents disciplines delictives. Deu anys després de la darrera entrega de les sofisticades malifetes de la banda d’Ocean, el director i guionista Gary Ross (Pleansantville, Seabiscuit, Los juegos del hambre) es proposa donar un toc femení a un gènere dominat pels homes com és l’atracament de guant blanc. Sota la marca Ocean, Ross firma una cinta que, entre la seqüela, l’spin off i el reboot presenta un nou dream team del robatori liderat per l’actriu Sandra Bullock (germana de George Clooney). Els senyals d’identitat de la franquícia es mantenen presents en un film que combina amb elegància comèdia, acció i suspens.

Les guanyadores de l’Oscar Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) i Anne Hathaway (Colossal), la nominada a dos premis de l’Academia Helena Bonham Carter (Sufragistas), Sarah Paulson (Los archivos del Pentágono) o Rihanna (Valerian y la ciudad de los mil planetas) formen, entre altres, un grup de dones complexes, intel·ligents i divertides que serà seguit de prop per l’implacable agent d’assegurances amb la cara de James Corden.

  • Compartir