• Compartir

Novetats editorials

2 de desembre de 2022

‘La tomba de l‘Ebre’
Andreu Carranza
Columna

Torna Andreu Carranza, i com podíem esperar ho fa amb una història ebrenca. Ens situem a Tortosa, als anys de la Guerra Civil, quan un jove candidat a seminarista és captat per la FAI. Serà l’encarregat de custodiar el tresor del papa Luna i de la catedral, al costat d’una miliciana anarquista i un guàrdia d’assalt. Entre ells neix un triangle amorós, mentre el front s’acosta a la ciutat.

‘Mater’
Martí Domínguez
Ed. Proa

Aquesta és la novel·la amb què Martí Domínguez ha guanyat el Premi Proa de 2022. Una distopia en què l’autor imagina una societat futura on l’embaràs es desenvolupa sempre fora del cos. En canvi, la Zoe descobreix que té un embaràs natural i fuig a emboscar-se. Hi ha petites comunitats amagades que es mantenen al marge dels avenços científics. Un gran elogi de la maternitat.

‘Insuficiència mitral’
Jordi Vintró
LaBreu Ed.

L’any 1997 es va publicar un llibre que avui és considerat de culte en l’àmbit de la poesia catalana contemporània. Era Insuficiència mitral, de Jordi Vintró (Barcelona, 1943), enginyer i poeta. En el text, hi havia dues versions –catalana i castellana– que no són exactament traducció l’una de l’altra sinó que caminen juntes i es complementen. Al cap de 25 anys es reedita un clàssic modern.

‘La cuina catalana’
Josep Lladonosa
Rosa dels Vents

El que va ser reconegut cap de cuina de Les Set Portes de Barcelona, i autor de diversos llibres on reivindica la tradició culinària del país, condensa tota la seva saviesa en un volum de sis-centes pàgines. Dividides en 14 capítols, començant per les salses i acabant per les conserves, ens desvela com s’han de tractar els nostres productes de temporada i la millor manera de fer els plats de sempre.

‘Una cançó per a cada ocasió’
Núria Casas / Editorial

Per a 17 moments del dia d’un nadó, 17 cançons. Aquesta és la proposta de Núria Casas en un llibre il·lustrat per Kim Amate que connecta els infants amb la tradició musical del país. Perquè les vagin sentint de ben petits. Cada cançó ve acompanyada de la lletra, la partitura i, en un codi QR, les bases musicals interpretades pels artistes Guillaume, Guy i Emeline Genty i la mateixa autora.

  • Compartir