• Compartir

Novetats editorials

2 de febrer de 2023

‘La llarga migdiada de Déu’
Pep Coll
Proa Ed.
Déu (Jahvé) dorm? Això es devien preguntar els infants i joves atrapats en un monestir de l’Arieja l’any 1940, pendents de si els gendarmes els entregaran als nazis. Els trobarà Samuel Silvernstein, un transportista jueu que ho ha perdut tot en la desbandada davant de la Wermacht i veu els Pirineus com l’única escapatòria per a tots. Una nova i vigorosa novel·la de Pep Coll, basada en fets reals.

‘El fill del perruquer’
Gerbrand Bakker
Raig Verd Ed.
Alguns lectors recordaran que va guanyar el Premi Llibreter fa 10 anys amb A dalt tot està tranquil. Ara arriba al català el darrer títol del poc prolífic però molt valorat escriptor holandès. Així entrem en la vida d’en Simon, que hereta una perruqueria familiar. El seu pare havia desaparegut l’any 1977 quan el vol que el duia a Tenerife s’estavella. Ell, però, voldrà indagar en el passat familiar.

‘Bukowski essencial’
Charles Bukowski
LaBreu Ed.
LaBreu comença el 2023 amb aquesta antologia de la poesia de Charles Bukowski en traducció de Marcel Riera. Escollides entre la trentena de reculls que va escriure, les poesies d’aquest volum revelen la trajectòria sencera del darrer dels grans poetes maleïts. El literat que no encaixa en els cànons políticament correctes d’avui però que, malgrat això, continua seduint els lectors.

‘De Barcelona a l’Havana… passant per Darnius’
Domènec Guansé
Adesiara
Possiblement aquest va ser un dels primers testimonis de l’èxode català del 1939. El seu autor –escriptor, periodista, polític– hi parla del contrast entre la Catalunya que ha deixat (la d’abans de la Guerra Civil, sobretot) i la Cuba on va arribar en el seu periple d’exili. I també parla de la defensa de la cultura catalana i de la llengua, des de l’optimisme vital malgrat les circumstàncies.

‘He avortat’
Pauline Harmange
Destino
En uns dies en què la ultradreta espanyola ha tornat a posar sobre la taula el debat de l’avortament, arriba aquest llibre basat en la pròpia experiència de la coneguda escriptora feminista francesa. El relat que vol donar veu a les dones que, com ella, fan un pas que no havien pensat mai que es veurien abocades a fer. Que hi reflexionen abans de fer-lo i que el pateixen.

  • Compartir