• Compartir

Novetats editorials

16 de gener de 2023

‘Moments inadvertits’
Francesco Piccolo
Univers
A l’espera d’entrar de ple en les novetats editorials del nou any, en recuperem alguna dels darrers mesos. Com aquest llibre que tanca la trilogia de Moments d’inadvertida felicitat (2020) i Moments d’inadvertida infelicitat (2021). Una invitació a descobrir els petits detalls de la quotidianitat que ens faran viure més plenament. La seva idea és als antípodes dels manuals d’autoajuda.

‘Els déus inaccessibles’
Miquel Àngel Riera
Ed. de 1984
Recentment, s’ha reeditat aquesta novel·la que ha quedat entre els grans títols de l’escriptor manacorí i de la narrativa catalana de finals del segle XX. Amb motiu dels 25 anys de la mort de Riera, som convidats a endinsar-nos en la història del capellà rural que viu un amor apassionat per un jove. I que es debat entre la fe i la passió, entre la necessitat de bellesa i la incomprensió.

‘Història gràfica de la Guerra Civil’
Jordi Riera i Kap
RBA
L’humor gràfic ha deixat testimoni de moments històrics amb tanta densitat de significat i interès com els discursos, les notícies i altres fonts. Jordi Riera i Jaume Capdevila, Kap, repassen en aquest llibre quin humor gràfic es publicava durant la Guerra Civil espanyola. Dels fets bèl·lics a la vida quotidiana. Un pròleg de l’historiador Paul Preston avala l’interès d’aquests documents.

‘No serà fàcil’
Jordi Rovira
La Campana
Per sort, els darrers anys hem recuperat la vida i obra de Joana Biarnés i l’hem situada entre els grans noms de la fotografia catalana del segle XX. Però com diu el títol d’aquesta biografia, ningú no li va regalar res per situar-se en la seva carrera professional. Un llibre amb molt material inèdit i dades que potser ajuden a entendre per què ho va deixar tot quan era al cim.

‘Per què juguem a…?’
Albert Vidal
Albertí Ed.
Si volem saber quin és l’origen d’alguns dels jocs que tenim presents, i d’altres que potser hem oblidat, tenim aquest llibre. Des d’arrencar cebes fins al Meccano, del Monopoly a tocar i parar. La tria abasta un centenar de jocs d’entreteniment, tant els tradicionals com els moderns, els propis del país i els importats de fora.

  • Compartir