• Compartir

Novetats editorials

20 de juny de 2024

‘Odile a l’estiu’
Emma Becker
Ed. de la Ela Geminada
L’aparició de La Maison l’an 2020 a França, on Emma Becker (Emma Durand) construïa una narració a partir de la seva primera experiència sexual, va ser un impacte. L’autora torna ara amb una novel·la en què les dues dones protagonistes parlen, mirant enrere, del seu inici en la sexualitat, de la construcció del desig, de la normativitat… Un relat fresc i eròtic per iniciar l’estiu.

‘Records d’egotisme’
Stendhal
LaBreu Ed.
L’any 1832, Stendhal es va proposar de fer una mena de memòries. Arrencant des del seu retorn a París l’any 1821, després d’una estada a Itàlia. Va ser un projecte inacabat, que deixaria només testimoni d’uns mesos al París de Lluís XVIII. Un retrat irònic del panorama humà de la capital, viscut per un Henry Beule que no era encara Stendhal, i recordat pel ja escriptor amb mestria.

‘Tornar al bosc’
Emilia Illamola
Quad. de la Font del Cargol
Una escriptora, la Bruc, torna al poble de la seva jovenesa, just quan té entre mans una novel·la que no acaba d’avançar. Allà es retrobarà amb amigues que no esperava que tornessin a aparèixer en la seva vida, replantejarà el seu lloc en el món i intentarà resituar-se, a cavall entre la vida i la literatura. Un relat de to intimista de l’autora que es va donar a conèixer amb La lectora accidental.

‘Merèixer la victòria’
David Madí
Ed. Columna
De David Madí s’ha sabut sempre que ha estat (i és) un personatge influent en la política catalana. I amb fama de ser un bon estratega. Va ser present en moments clau de la gestació d’allò que hem convingut en anomenar el procés, i del que va portar el país fins al referèndum de l’1 ‘octubre de 2017. Què va passar en aquells anys convulsos… i en què es va fallar? Interessant, i polèmic.

‘Hist. de l’art en 15 gats’
Nia Gould
Ed. Mediterrània
Un llibre de cartró pensat perquè els més petits comencin a conèixer l’art. Artistes com Picasso o Monet tenien en comú el seu amor pels gats, i a partir d’aquest fet l’autora dibuixa gats cubistes, surrealistes o d’altres estils, que serveixen per explicar cada moviment. Després de l’èxit de la versió per a joves, ara n’ha fet una que farà les delícies dels infants de fins a 5 anys.

  • Compartir