• Compartir

Novetats editorials

30 de maig de 2024

‘Joventut i altres narracions’
Joseph Conrad / Ed. 62
De Joseph Conrad (1857-1924) se n’han traduït al català novel·les fonamentals, però aquesta és la primera versió en la nostra llengua dels seus relats curts. Set petites obres mestres de l’escriptor es reuneixen en aquest volum, començant per Joventut, que es considera pedra angular de la seva narrativa, fins a El relat, únic en què va parlar sobre la Primera Guerra Mundial.

‘Jo, Claudi’
Robert Graves
Ed. Proa
Un altre gran clàssic del segle XX, Robert Graves. I una de les seves obres més conegudes. Tota una generació recorda la gran sèrie televisiva que es va inspirar en aquest relat escrit com si fos autobiogràfic. I qui s’adreça al lector és Claudi, quart emperador de Roma, bandejat des de petit per la seva tartamudesa, però que en un moment donat va arribar a governar l’Imperi.

‘La ruta invisible’
Jordi Galli
Quaderns Crema
L’editor Jordi Galli ens porta en aquest llibre a un viatge a través dels Estats Units seguint la mítica (i molt literària) Ruta 66. És una crònica de viatge però també és un assaig sobre uns mites i símbols culturals que configuren els Estats Units, i que a tots ens resulten familiars: des de l’origen del blues fins a l’extermini de les nacions índies, de l’admiració a la visió crítica.

‘Res en excés’
T. Batllori / T. Merigó / P. Led
Ed. Cal·lígraf
“Res en excés, tot amb mesura”, d’on surt el títol d’aquest volum, és una expressió que s’atribueix al legislador grec del segle VII-Vi aC Soló d’Atenes. Els autors, entre els quals hi ha el conegut dibuixant Toni Batllori que il·lustra el llibre, volen reivindicar la vigència de la cultura de la Grècia clàssica al cap de més de dos mil anys. En vivim… encara que no en siguem del tot conscients.

‘No em canviïs la llengua’
Diversos autors
Nexum Ed.
Des de fa uns anys, la iniciativa “No em canviïs la llengua”, liderada per Rosario Palomino, Matthew Tree, Toni Albà i Carme Sansa, ha procurat inculcar la idea que cal parlar en català a tothom, vingui d’on vingui, per fer més inclusiva la nostra cultura. Ells són els promotors d’aquest llibre que recull el testimoni de 31 catalans nascuts en altres països sobre el que s’han trobat aquí.

  • Compartir