• Compartir

Novetats editorials

9 de maig de 2024

‘Una llum tímida’
Àfrica Alonso
Empúries
Una llum tímida és el títol d’un espectacle teatral creat per l’actriu Anna Alonso, que ella mateixa ha convertit ara en novel·la. Es basa en un cas real: a mitjan segle passat, dues metres coincideixen en una escola de poble, a València. S’enamoren. Un amor impossible en aquell moment. Una d’elles acabarà internada per reeducar-la, però amb el temps viuran juntes. Fins un tràgic final.

‘La lluna turquesa’
Alfons Cama
Aledis Ed.
També les dones són protagonistes d’aquesta relat, vuitena novel·la d’Alfons Cama. La Lisa escriu a la seva mare Rosa, ja amb el seny emboirat a la seva vellesa. Una carta de catarsi, d’una dona que ha viscut en una família burgesa i catòlica, amb comoditats però amb repressions, de les quals ha sortit gràcies a una tercera dona, la Greta. I al rerefons de la història, un vas cerimonial inca.

‘La memòria dels animals’
Claire Fuller
Les Hores
I una tercera novel·la amb una dona com a protagonista. És la Neffy, una jove biòloga que arrossega el sentiment de culpa d’haver pres una decisió errònia i haver arruïnat el seu futur. Tindrà una oportunitat per redimir-se en un moment en què la humanitat afronta una pandèmia d’una malaltia que fa perdre la memòria, i esdevé una de les voluntàries per provar una vacuna.

‘Botiflers de convicció i botiflers de conveniència’
J.M. Torras Ribé / Dalmau Ed.
L’historiador Josep Maria Torras i Ribé completa un cicle de quatre obres sobre la Guerra de Successió amb aquest treball sobre la implantació del Decret de Nova Planta de Felip V. I de com aquesta no hauria estat possible sense el concurs de persones que el van aplicar en l’àmbit local. No hi havia prou felipistes (botiflers) i quan va fer falta, en van captar amb amenaces.

‘Salvatges i homes’
Annelise Heurtier
Pagès Ed.
Un episodi negre i poc conegut de la història d’Europa és, sens dubte, l’existència dels anomenats zoos humans, fins i tot al segle XX. L’autora en parla a través del personatge d’un jove canac que l’any 1931 marxa de Nova Caledònia, en teoria per la invitació d’anar a l’Exposició Colonial. Però ell i els seus companys seran tancats i exhibits com a mones de fira sota el cartell de Caníbals.

  • Compartir