• Compartir

Novetats editorials

2 de maig de 2024

‘El miratge’
C. Läckberg / H. Fexeus
Columna
Torna la parella formada per Mina Dabiri i Vincent Walder, la investigadora i el mentalista que van atrapar molts lectors a El mentalista i La secta. En aquesta tercera novel·la signada a quatre mans pels dos autors suecs, ens trobem amb les amenaces que rep el ministre de Justícia, la troballa d’un munt d’ossos al metro d’Estocolm i més misteris. La resolució d’una trilogia.

‘La ciutat i les seves muralles incertes’
H. Murakami / Empúries
Els lectors de Murakami segur que esperaven el seu retorn, al cap de sis anys de la darrera novel·la La mort del comanador. Ara ens arrossega cap a un món on la realitat i la ficció es confonen. La realitat és la de d’un noi que veu com la noia de qui està enamorat desapareix. Ella li parlava d’un altre món, d’una ciutat emmurallada. Ell acabarà veient que allò que semblava irreal no ho és.

‘La disputa de Barcelona’
Josep M. Quintana
Pagès Ed.
L’any 1263 s’organitza a Barcelona un debat entre un jueu convertit al cristianisme, el dominic Pau Crisià, i el rabí Mossé Ben Nahman (Nahmànides). L’auspici a el rei Jaume I és instigat per Ramon de Penyafort, i al darrere hi ha l’inici de la pressió als jueus perquè abandonin la seva fe. És el punt de partida d’aquesta novel·la històrica que vol ser una denúncia a la intolerància.

‘Més execrables que mai’
Malcolm Otero / Santi Giménez
Rosa dels Vents
La secció dels “Il·lustres execrables”, cada dissabte al Via lliure de RAC!, és addictiva per a milers d’oients. Els seus dos responsables s’han fet un tip de desmitificar personatges històrics buscant el seu costat més fosc. No és el primer llibre en què els recullen, i aquí hi trobarem des de la reina Elisabet II d’Anglaterra al futbolista Pelé, passant per Mercè Rodoreda o Saint Exupéry.

‘Història de Catalunya segons Chat GPT’
Chat GPT / Nexum Ed.
Què passaria si li donéssim dades sobre la història de Catalunya al Chat GPT, amb un punt d’humor i el deixéssim fer? Així explicaria, per exemple, l’arribada dels grecs a Empúries: “…el capità grec, mirant la costa d’Empúries, es gira cap a la seva tripulació i diu: – Companyons, he trobat el lloc perfecte per al nostre nou projecte d’Airbnb cultural!”. Doncs això, i més.

  • Compartir