• Compartir

Novetats editorials

25 d'abril de 2024

‘Una ombra blanca’
Carme Riera
Grup 62
En la recta final de Sant Jordi, la darrera novel·la de Carme Riera. Tot comença quan la soprano Barbara Simpson viu una experiència propera a la mort, i sent que alguna cosa del seu passat de la qual ni ella mateixa és conscient l’ha retinguda en aquesta banda. La recerca la portarà del sud dels Estats Units a Mallorca en un viatge vital en què la mateixa Riera esdevé personatge.

‘Perspectives’
Laurent Binet
Ed. de 1984
Viatgem a la Florència del segle XVI, amb un dels seus més grans artistes, el pintor Jacopo da Pontormo. No va morir així, però l’autor ficciona que va ser assassinat i que al seu taller s’hi troba el retrat nu de Maria de Mèdici, la filla del duc de Florència. Qui l’hi va encarregar, i què té a veure amb la mort? Vasari, mà dreta del duc, ho vol esbrinar, en el marc de grans lluites de poder.

‘Soldats abandonats’
Gavino Balata
Pagès Ed.
El Premi Ferran Canyameres de Novel·la de 2023 va ser per a aquest relat, la primera novel·la en alguerès normatiu guardonada i publicada a Catalunya. L’autor ens situa a la part històrica de l’Alguer, on l’any 2001 descobreixen dos soldats que han estat tancats al soterrani d’un convent des de 1943. Creuen que Hitler i Mussolini van guanyar la guerra. Però qui els va tancar, i per què?

‘El segrest de la política’
Lluís Calvo
Nous Quaderns Anagrama
Ara que s’acosten eleccions, arriba un llibre que ve a qüestionar el sistema polític tal com el tenim muntat. Poeta, narrador i crític literari, Lluís Calvo entra en aquest terreny sense por de baixar a l’arena. I ho fa a favor d’una democràcia directa que doni un paper més actiu a la ciutadania que a aquells que creu que s’han apropiat de la cosa pública i de la veu de tots.

‘Endavant, Girona!’
Xevi Masachs
Rosa dels Vents
No sabem encara com acabarà l’aventura del Girona en aquesta lliga de futbol, però ja a hores d’ara es pot ben dir que ha fet història. El periodista Xevi Masachs, que coneix bé la història i el moment actual del club, explica les claus que li han permès d’arribar tan lluny. Han fet la pell dura picant la porta del cel durant anys sense entrar-hi… fins que Michel els va donar la clau.

  • Compartir