• Compartir

Novetats editorials

18 d'abril de 2024

‘La puresa de l’engany’
Gerard Quintana
Ed. Columna
Novel·la de retorns i d’en-ganys, aquesta tercera de Gerard Quintana, que es consolida com a escriptor. Un director de cinema gironí recorda el viatge que va fer a la Cuba dels anys 90 i la coneixença de l’Antoina, un jove poeta que aconseguirà sortir del país i arribar a Girona. És un seductor, i aquí esdevé un personatge… fins que apareix el que diu ser el veritable Antoina.

‘Tor. Foc encès’
Carles Porta
La Campana
Els crims de Tor han acompanyat Carles Porta al llarg de tota la seva trajectòria periodística. Ara, quan els principals protagonistes del fets són tots morts (el darrer, el Palanca, va morir l’any 2919), ens entrega un darrer i definitiu llibre. El llibre on explica què considera realment que va passar a Tor, quan el juliol de 1995 va aparèixer mort Carles Montané, de casa Sansa.

‘Tres relats de passió’
Stefan Zweig
Biblioteca Clandestina
Stefan Zweig, un dels escriptors que més bé ha representat l’ànima europea, va ser un gran mestre del relat curt. Aquí n’hi ha tres perles, tres contes que van ser publicats l’any 1922. Tots tres tenen en comú un fet: com una passió pot devastar vides de persones que fins al moment en què es desencadena eren ben normals. És una altra qualitat de l’autor: retratar en poques paraules l’ànima humana.

‘Balla amb Babel’
Joan-Lluís Lluís
Fragmenta Ed.
Un dels grans autors de la nostra literatura fa una incursió en el camp de l’assaig per parlar de llengua (i llengües). Parteix del mite bíblic de la torre de Babel, el càstig diví de la fragmentació de les llengües. Totes en peu d’igualtat? No. Les construccions ideològiques associades als estats (coneixem prou bé el cas espanyol i el francès) han determinat llengües de primera i de segona.

‘La catalana llengua’
Elisenda Pineda
Ara Llibres
I de llengua també en parla aquest llibre, tot i que en un to molt diferent: el to humorístic que li dona la coneguda presentadora i guionista Elisenda Pineda. Ens guien la Norma, la noia que protagonitzava l’any 1982 la campanya “El català, cosa de tots”…, i la seva filla, la Cati, que retrata les noves generacions a les quals cal convèncer amb altres arguments d’usar el català sempre i en tot lloc.

  • Compartir