• Compartir

Novetats editorials

11 d'abril de 2024

‘Cremo!’
Maria Nicolau
Columna
“No hi ha plasmació física, cristal·lització més eficaç d’un instant de vida –individual, personal, petita; o col·lectiva– que una olleta de cigrons.” Podria ser aquest un bon resum de la filosofia culinària de Maria Nicolau, que recull en aquest llibre a manera d’enfilall de memòries als fogons. Hi ha receptes però no és un llibre de receptes… perquè no hi ha dues olletes de cigrons iguals.

‘L’altra Venècia’
Predrag Matvejević
LaBreu Ed.
Ara podem gaudir en català d’una petita joia. Un llibre que ens demostra que es pot escriure sobre un lloc del qual tants altres ja han escrit, com és Venècia. I no solament es pot, sinó que és possible crear una obra bellíssima fixant-se en els més petits detalls. “Mentre ens sembla que llegim un assaig, una descripció o un diari, en realitat s’ultrapassen els límits del gènere”.

‘Blackwater IV La Guerra’
Michael McDowell
Blackie Books
El seu autor va morir l’any 1999 deixant escrita una ingent obra literària, però és ara quan la saga de Blackwater ens arriba en català, en sis entregues, seduint milers de lectors. Una història ambientada al sud dels Estats Units a principis del segle XX, amb elements sobrenaturals, i de la qual ara rebem el quart volum. Qui s’hi ha acostat, diu que no hi ha manera de no sentir-s’hi atrapat.

‘La revolta contra la humanitat’ Adam Kirsch
Eumo Ed.
“Des de sales de reunions de Silicon Valley fins a comunes rurals, passant per departaments acadèmics de filosofia, es discuteix molt seriosament una idea aparentment inconcebible: que la fi del regnat de la humanitat a la Terra és imminent i que ho hauríem d’acceptar de bon grat”. Apòcalíptic o realista? En tot cas, una bona reflexió precedida del pròleg d’Eudald Carbonell.

‘Sant Jordi cap per avall”
Tina Vallès i Òscar Julve
Comanegra
La llegenda de Sant Jordi està sotmesa a relectures i interpretacions, i això és bo: la manté viva. Una de les darreres que es publica és aquesta, fruit del treball conjunt entre l’escriptora Tina Vallès i l’il·lustrador Òscar Julve. Per donar una idea de com es capgira la història, només cal dir-vos que comença amb el drac que encara no s’ha pogut desclavar l’espasa del darrer Sant Jordi.

  • Compartir