• Compartir

Novetats editorials

27 de març de 2024

‘Cèlia Palau’
Sílvia Alcántara
Ed. de 1984

Molts lectors recordaran la Cèlia Palau de l’èxit Olor de colònia, la filla que marxava cap a Barcelona buscar una vida diferent. Al cap de 15 anys d’aquella novel·la, l’autora recupera el personatge per seguir la seva vida. A la Barcelona dels anys 80, i després d’un temps havent fet d’esposa convencional, Cèlia Palau vol tornar a alliberar-se tot i les dificultats per fer-ho d’una dona sola.

‘Ocàs i fascinació’
Eva Baltasar
Club Editor

Després de la trilogia de Permafrost, Boulder i Mamut, Eva Baltasar torna amb aquesta novel·la en què relata la caiguda quasi sobtada d’una dona en els inferns d’una ciutat hostil que la globalització turística ha fet tornar insuportable: “En quin moment vaig passar de compartir pis amb amigues a llogar una habitació al pis d’un desconegut?”, es pregunta la protagonista.

‘Quarta dimensió’
Iannis Ritsos
Adesiara Ed.

S’ha de celebrar que una col·lecció com “D’ací i d’allà” hagi arribat al centenar de títols publicats, tots ells clàssics traduïts al català. El que fa cent és aquesta obra fonamental d’un gran clàssic de les lletres gregues modernes. Un conjunt de llargs poemes dramatitzats en què l’autor explica la seva manera de veure el món utilitzant la rica tradició cultural de què prové i portant-la a l’avui.

‘L’home de la porteria’
Ramon Pardina
Ara Llibres

El regular pas del temps va deixant la distància suficient com per analitzar de forma més equànime una figura tan controvertida com la de Josep Lluís Núñez. S’hi ha atrevit Ramon Pardina, escriptor i guionista. I ens mena per la vida de l’empresari que va regir el destí del Barça amb grans èxits però també amb grans controvèrsies. La vida d’un mite plena de llums i ombres.

‘Olívia’
The Tyets – Laia Berloso
Ed. Nanit – Ed. Mediterrània

El segell Nanit continua entregant cançons convertides en contes il·lustrats. I ara li toca a un dels grans èxits de The Tyets, Olívia, aquest tema que explicava el moment en què un dels dos components del grup s’assabenta que serà tiet durant un concert del festival Embassa’t. Amb els dibuixos de Laia Berloso, podem veure per primer cop la història que fa dos anys que cantem.

  • Compartir