• Compartir

Novetats editorials

14 de març de 2024

‘Baumgartner’
Paul Auster
Ed. 62
El personatge protagonista d’aquest relat, Seymour Baumgartner, ha complert els 70 anys. Com el seu creador, Paul Auster. Trencant el seu silenci de set anys, el gran escriptor nord-americà parla de solitud, d’amor, de pèrdua o d’enyor en la figura d’un professor de filosofia vidu que encara la recta final de la vida. La legió de lectors d’Auster hi trobarà un altre registre de la seva literatura.

‘Un assassí’
Lluís Llort
Ed. Clandestina
Novetat d’un dels nostres autors més sòlids en l’àmbit de la novel·la negra. Llort ens porta a través de cinc dècades de la vida d’un assassí a sou. Aquil·les Sunyer no és un psicòpata, senzillament és un home que no té problemes per matar i l’hi agrada. Això el fa ideal per a segons quins encàrrecs. Però també el fa esdevenir una persona solitària, que no pot compartir aquesta vida amb ningú.

‘No robaràs’
David Fernàndez
Ed. Fragmenta
Fragmenta continua amb el seu projecte d’encarregar a deu autors una reflexió sobre cada un dels deu manaments. Al periodista i exdiputat David Fernàndez li va tocar de fer-la sobre un dels més coneguts: no robaràs. I la va fer buscant un sentit actual a aquesta expressió: crisi de l’habitatge, emergència climàtica, robatori del nostre temps i altres formes de prendre’ns vida.

‘Tintín era català’
Joan Manuel Soldevilla
Brau Ed.
Tintín era català (o això em pensava jo…), títol sencer d’aquest llibre, ressegueix la relació intensa que hi ha hagut entre Catalunya i el personatge d’Hergé. Va ser l’any 1964 quan es va publicar Les joies de la Castafiore, el primer àlbum en català, en una magnífica traducció de Joaquim Ventalló. I des de llavors, Tintín va arrelar a casa nostra… amb algunes referències a Catalunya.

‘Dones de ciència, tec-nologia i pensament’
M. Aymerich i A. Fitó / Viena Ed.
Un llibre per tenir en compte la setmana del 8-M. Els perfils de 21 dones del món científic, tecnològic o del pensament. Comprovarem, potser amb sorpresa, que en coneixem poques tot i les seves destacades aportacions al coneixement. Aquest llibre ens parla també de les dificultats per les quals van passar totes per fer-se un lloc. I mostra la visió esbiaixada (masculina) que tenim encara.

  • Compartir